Huis

3 tips voor het kopen van een boxspring

Story Highlights
  • Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring bed
  • Goed matras is het belangrijkste
  • Kies extra opties bij je boxspring

De meeste mensen die een nieuw bed aanschaffen, kiezen tegenwoordig voor een boxspring. Wie kiest voor een boxspring staat echter voor de keuze tussen tal van mogelijkheden. Hoe maak je uit al die mogelijkheden een goede keuze? Wij geven je drie tips bij het kopen van jouw ideale boxspring.

Een goed matras is het belangrijkste

Een boxspring bestaat uit een bodem, een matras en een topper. Hierbij is het matras het belangrijkste onderdeel. Kies daarom voor een matras dat goed bij jouw lichaam past. Er zijn verschillende soorten matrassen, van diverse materialen en diktes. Zorg dat een matras past bij jouw lichaamsgewicht zodat jouw lichaam goed wordt ondersteund. Bovendien is de voorkeur voor een hard of zacht matras persoonlijk. Ook maakt het verschil of je het ’s nachts warm hebt of wel wat extra warmte kunt gebruiken. Bij voorkeur probeer je verschillende matrassen uit in een showroom waar je de boxsprings kunt testen.

Overweeg extra opties

Je kunt een eenvoudige boxspring kiezen waar je gewoon lekker in kunt slapen, daar is niets mis mee. Er zijn echter diverse opties waarmee jij je bed nog luxer kunt maker. Het bekendste is de verstelbare bodem waarmee je het bed in jouw ideale ligstand kunt zetten. Je kunt ook kiezen voor een boxspring met opbergruimte in de box. Veel mensen denken dat zulke opties niet voor hen zijn weggelegd, maar ook wanneer je een beperkt budget hebt, is er veel mogelijk. Zo biedt Beddenleeuw bijvoorbeeld boxsprings van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

Neem je slaapkamer als uitgangspunt

Wil je een boxspring kopen, dan is het handig om je slaapkamer als leidraad te nemen. Niet alleen qua oppervlakte, maar ook qua woonstijl. Kies een boxspring die qua formaat goed past in de ruimte en zorg dat je voldoende leefruimte overhoudt. Bovendien zijn boxsprings leverbaar in verschillende uitvoeringen waarbij het meubel zelf en accessoires zoals een hoofdbord worden bekleed met stof. Kies daarbij voor een stof die goed aansluit bij jouw woonstijl om tot een mooi geheel te komen. Of kies juist voor een afwijkende stof wanneer je het bed in de slaapkamer wilt accentueren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button