Fashion

3 tips voor het online kopen van jeans

Heb jij nieuwe jeans nodig? Dan heb je de keuze uit naar het winkelcentrum gaan om te shoppen bij een jeanswinkel of lekker makkelijk bestellen bij een webshop. Een middagje shoppen is natuurlijk hartstikke leuk, maar heb je geen tijd of is het slecht weer? Dan is het online bestellen van jeans natuurlijk ideaal. Een voordeel van online shoppen is dat je enorm veel keuze hebt en ook gemakkelijk prijzen kan vergelijken. Echter is het vinden van de perfecte jeans soms door het ruime aanbod best lastig. Lees daarom onderstaande 3 handige tips!

Tip 1. Bestel de juiste maat

Natuurlijk wil je de juiste maat jeans bestellen. Niemand zit te wachten op een spijkerbroek die niet past en dus weer retour gestuurd moet worden. Om de juiste maat te bepalen is het belangrijk om te kijken welke maat broeken je het meeste draagt. Let op het merk en de pasvorm. Bestel je een zelfde merk jeans? Dan is de kans groot dat de maat die je altijd draagt ook nu de juiste maat is. Ook is het vaak zo dat bepaalde pasvormen bij verschillende merken ongeveer hetzelfde zitten. Draag je vaak een slim fit jeans van een bepaald merk? Dan is de kans groot dat deze maat ook bij een ander merk slim fit jeans de juiste keuze is.

Tip 2. Kwaliteit

Er zijn enorm veel merken jeans te bestellen, echter zijn er veel goedkope jeans verkrijgbaar die binnen enkele maanden al beginnen te slijten. Wij adviseren dan ook om altijd te kiezen voor kwaliteit jeansmerken, zoals Levi’s, Red Button, Only, Diesel of G-star RAW. Al dit soort A-merken zijn misschien iets duurder, maar kwaliteit is gegarandeerd. Zo gaan de jeans langer mee en is de pasvorm vaak ook beter.

Tip 3. Kies een pasvorm

Jeans zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende pasvormen: slim fit, tapered fit, straight fit, bootcut, low rise, high rise, boyfriend, flared leg en nog veel meer. De kans is groot dat de meeste spijkerbroeken in je kledingkast dezelfde pasvorm hebben. Dit is nou eenmaal de pasvorm die je het liefst draagt. Als je online een jeans koopt in dezelfde pasvorm en maat is de kans wel het grootst dat deze past, echter is het ook wel eens leuk om een nieuwe pasvorm te proberen. Lees in dat geval goed het maatadvies.

Gerelateerde artikelen

Back to top button