Auto

3 voordelen van shortlease

We hebben allemaal weleens gehoord van een auto leasen, veel mensen denken hierbij gelijk aan zakelijk leasen voor een langere tijd. Maar dat is het altijd het geval! Leasen kan ook voor korte periode, dit wordt ook wel shortleasen genoemd. Maar waarom zou je voor een korte periode een auto leasen? Lees hieronder de voordelen van shortlease.

Contract voor korte duur

Bij shortleasecontract is het mogelijk om op te zeggen na een of twee maanden. Dit ligt echter wel aan de leasemaatschappij, soms kan dit ook per dag of per week. Op die manier kun je uitproberen of leasen iets voor jou is, om uiteindelijk een leasecontract aan te gaan voor langere termijn. Auto nodig voor een tijdelijke klus? Dan is een shortlease voordelig.

Flexibiliteit voor organisaties

Doordat het maandelijks opzegbaar is, kan een shortleasecontract interessant zijn voor medewerkers met een contract voor bepaalde tijd. Mocht de werknemer geen contractverlenging krijgen, dan is het leasecontract gemakkelijk te beëindigen.

Als bedrijf kan het interessant zijn om niet vast te zitten aan langlopende contracten. Vooral in een onzekere tijd. Shortlease biedt dus flexibiliteit voor een organisatie. Kan het shortleasecontract niet meer uit? Dan zeg je het contract op.

Nieuwe auto uitproberen

De korte opzegtermijn is ook handig voor als je nog niet zeker weet wat voor auto je wilt leasen. Door middel van een kort leasecontract kun je een auto uitproberen. Bevalt deze niet? Dan zeg je het contact op. Bevalt deze wel? Dan kun je de keuze nemen om de auto te leasen voor een langere periode.

Shortlease is dus interessant voor organisaties met tijdelijke klussen, medewerkers met een contract voor bepaalde tijd en wanneer je als organisatie het interessant vindt om geen langlopende contracten af te sluiten. Bekijk per leasemaatschappij wat het opzegtermijn is. Dit kan, zoals hierboven als is vermeld, verschillen per dag, week of maand. Zit uw organisatie in de omgeving van Friesland? Dan is shortlease Drachten of shortlease Heerenveen eventueel interessant voor u.

Gerelateerde artikelen

Back to top button