Travel

3x tips voor een weekendje weg in Friesland!

Ben jij van plan om er binnenkort een weekendje tussen uit te gaan? En kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. In eigen land kun je namelijk zeker goed terecht voor een weekendje weg! Er zijn genoeg bestemmingen die je kunt overwegen voor een weekendje weg. Hieronder vind je alvast wat inspiratie voor een onvergetelijk weekendje weg in Nederland! 

Varen en watersport

Als je van natuur houdt is Friesland zeker een goede optie voor een weekendje weg in Nederland. In Friesland kun je vrijwel overal genieten van prachtige natuur. In Friesland zijn er ook veel rivieren, meren en natuurlijk is er de zee. Als je van varen houdt, is dit natuurlijk de ideale bestemming om naartoe te gaan. Je kunt er bijvoorbeeld goed zeilen en een zeilboot huren in Friesland is mogelijk op veel verschillende plekken. Uiteraard kun je er ook terecht voor andere wateractiviteiten, zoals waterskiën, kitesurfen en kanoën. Er is genoeg te doen en te beleven op de Friese wateren! 

Bezoek Leeuwarden 

In Friesland kun je niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar ook van mooie steden. De hoofdstad Leeuwarden is bijvoorbeeld een mooie stad om te bezoeken tijdens een weekendje weg naar Friesland. Je kunt hier uiteraard ook goed overnachten in een van de vele hotels of andere soorten accommodaties. Ook kun je hier verschillende bezienswaardigheden bezoeken en bekijken, waaronder het Fries Museum. In dit museum kun je alles te weten komen over de geschiedenis van Friesland en kun je genieten van mooie tentoonstellingen. In het historische centrum van Leeuwarden kun je ook rondlopen en genieten van de prachtige historische woningen. Je kunt het historische centrum ook goed bekijken vanuit een boot op de grachten. Een sloep huren in Friesland kan natuurlijk ook in Leeuwarden en vanuit de boot kun je genieten van prachtige uitzichten in het historische centrum van Leeuwarden. Zeker een aanrader voor als je deze stad bezoekt! 

De Afsluitdijk en het Waddencenter 

Friesland is verbonden met Noord-Holland dankzij de Afsluitdijk. De Afsluitdijk is maar liefst 32 kilometer lang en sluit het IJsselmeer af van de Waddenzee. Aan de Afsluitdijk ligt het Waddencenter en hier kun je alles te weten komen over de Afsluitdijk, de vismigratierivier, de Waddenzee en het Dutch Delta Design. Erg interessant voor als je alles wilt komen te weten over de technologieën die worden gebruikt om Nederland te beschermen tegen het water. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een weekendje weg naar Friesland! 

Met al deze tips kun jij alvast een weekendje weg naar Friesland gaan plannen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button