Travel

Last minute geboekt? Check deze 3 zaken nog snel!

Niets is zo avontuurlijk en spannend als een last minute reis te boeken. Dan hebben we het natuurlijk niet over een weekendje weg naar een gezinsvakantiepark op de Veluwe. Maar juist over het last minute boeken van een verre vakantie of reis. Want ook deze kun je met de komst van het wereldwijde web in een paar klikken boeken. Het is dan ook een dikke aanrader dit eens te doen. Ondanks dat een verre reis juist ook vaak leuk is om de vele voorpret en de voorbereidingen, zorgt het boeken van een last minute juist weer voor een hele andere en leuke dynamiek. Denk aan spontane ideeën en het ervaren van een échte cultuurshock. Toch zijn er een paar dingen waarvan het wel goed is om even te checken. Welke dat zijn? Lees snel verder. 

1. Gezondheid eerst 

Natuurlijk is een avontuur leuk, maar laat het wel altijd zo’n avontuur zijn dat je gezondheid geen risico’s loopt. Check dan ook altijd per bestemming wat de benodigde vaccinaties zijn. Zo zijn de vaccinaties voor Mexico weer anders dan de vaccinaties voor Indonesië. Kijk welke je nodig hebt en haal ze zo snel mogelijk. Zorg ook dat je dingen als Malariapillen aanschaft. Allemaal zaken waar je geen risico mee wilt lopen. Ook is het goed om je zorg- en reisverzekering te checken en waar nodig aan te passen. Zaken waar je geen problemen mee wilt krijgen wanneer hier iets niet helemaal goed mee gaat! 

2. Je paspoort 

Bij sommige landen is het niet toegestaan in te reizen wanneer je paspoort binnen nu en een half jaar niet meer geldig is. Iets wat je echt niet over het hoofd wilt zien, want voor sommige landen is dit een harde weigeringsgrond om je toe te laten. Dan kun je alsnog zo’n goedkope vakantie geboekt hebben. Wanneer je het land niet inkomt, is het allemaal voor niets geweest. Heb je echt nog maar een paar dagen? Weet dan dat je bij de meeste gemeenten gebruik kunt maken van een noodprocedure om een paspoort aan te schaffen. Ook iets wat niet iedereen weet is dat sommige landen moeilijk kunnen gaan doen, wanneer je bepaalde stempels in je paspoort hebt van landen waar zij zelf niet op goede voet mee zijn. Zo heeft de USA aangekondigd mensen te weigeren die recent in Cuba zijn geweest. Ook bepaalde islamitische landen en Israël wil nog wel eens een probleem zijn. Vermoed je dat jouw stempels een probleem gaan zijn? Vraag ook dan een nieuw paspoort aan! 

3. Visa 

Hetzelfde geldt voor een visum. Iets wat we in de Europese Unie niet meer kennen, maar landen daarbuiten hanteren soms nog wel een zeer strikt visa beleid. Kijk hier naar en vraag deze zo snel mogelijk aan. Ook dit kan in sommige landen een behoorlijk probleem opleveren wanneer je dit niet goed en volledig hebt aangevraagd.  

Kortom, ondanks dat je wat minder tijd hebt is het aan te raden om ook bij een last minute nog wel even snel je huiswerk te doen. Dan kun je alsnog spontaan op vakantie, maar wel altijd met en beperkt risico. Van sommige zaken is het gewoon fijn te weten dat de basis goed geregeld is. Veel plezier en fijne reis!

Gerelateerde artikelen

Back to top button