Trends

4 Goede redenen om een afvalcontainer te huren

Een afvalcontainer huren wordt steeds populairder, ook onder particulieren. Dit komt doordat milieubewust bouwen, verbouwen en slopen een steeds belangrijkere rol speelt. In dit blog geven we je vier goede redenen om ook een afvalcontainer te huren voor jouw bouw- of sloopproject. 

1. Efficiënt slopen en verbouwen

Met het huren van een afvalcontainer kunt u efficiënt slopen en verbouwen. Doordat de containers specifiek voor bepaalde afvalsoorten zijn, hoeft u het afval nadien niet apart te scheiden. Zo kunt u een bouwafvalcontainer huren of juist een container voor bijvoorbeeld enkel dakafval, wanneer u een dak gaat renoveren. 

Doordat elke afvalsoort in een aparte container gaat, is het niet alleen voor u makkelijk, maar ook voor de verdere verwerking van het afval. Een afvalverwerkingsbedrijf kan het gedumpte afval zo op zijn beurt ook weer snel en efficiënt verwerken en mogelijk verwerken tot herbruikbaar materiaal. 

2. Het afval wordt opgehaald en verwerkt

Een ander groot voordeel van het huren van een bouw- of afvalcontainer is dat het afval voor je wordt opgehaald en verwerkt. Je hoeft dus niet elk soort afval apart naar de stort te brengen. Het afval ophalen en verwerken zit bij de huurprijs in. Dus inclusief eventuele toeslagen die je normaal gesproken mogelijk betaalt bij de afvalstort. Hier komt nog bij dat de afvalcontainer in veel gevallen (meestal binnen een bepaalde straal vanaf het bedrijf gerekend) gratis komt brengen. Zo heb je geen omkijken naar het afval nadat je het in de container hebt gedumpt. Ideaal, want zo kun jij je volledig richten op je verbouw- of sloopproject. 

3. Goed voor het milieu

In deze tijd is het steeds belangrijker bewust om te gaan met het milieu en de wereld: de stikstofcrisis en de opwarming van de aarde zijn makkelijk te noemen voorbeelden van gevolgen van het feit dat we niet bewust met het milieu omgaan. Afval netjes scheiden is echter een makkelijke manier om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren. Door afval te scheiden kan het a. makkelijk verwerkt worden wanneer het niet meer bruikbaar is en b. makkelijk gerecycled worden voor hergebruik. 

Beide zijn erg belangrijk al het gaat om het milieu. Hergebruik betekent namelijk dat er langer gebruik wordt gemaakt van bepaalde grondstoffen en dat ze niet afgedankt worden nadat ze een eerste leven hebben geleid. Ook het op een juiste manier verwerken van restafvalstoffen draagt bij aan een beter milieu. Denk bijvoorbeeld maar aan asbest, wat bij het niet juist verwerken van afval vrij kan komen in de atmosfeer. 

4. Veiligheid

Door het inzetten en in gebruik nemen van afvalcontainers zorgt u voor een veilige werkplek of bouwplaats. Doordat u het afval namelijk makkelijk in de open dan wel gesloten afvalcontainers kunt deponeren, voorkomt u dat er los afval op de bouwplaats ligt. Zo beperkt u het struikelgevaar en voorkomt u vervelende ongelukken. 

Een bijkomend voordeel van de opgeruimde werkplek is het feit dat de bouwplaats overzichtelijk blijft. Zo kun je makkelijker focussen op de verbouwing of sloop en kun je het project sneller afronden. 

Conclusie

Een afvalcontainer huren is een goed idee wanneer je een sloop- of bouwproject start. Door een afvalcontainer te huren kun je je verbouwing soepel en efficiënt laten verlopen, draag je bij aan het behoud van een gezonder milieu en zorg je voor een veilige werkplek. Om je van nog meer gemak te voorzien worden de afvalcontainers bij je thuis of op locatie afgeleverd en weer opgehaald wanneer ze vol zitten. Dit scheelt tijd en je hoeft niet uit te zoeken waar de specifieke afvalsoorten moeten worden gedumpt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button