Overig

Pennen als geschenk: Waarom de kwaliteit erg belangrijk is 

Pennen zijn nog steeds erg populair om te geven als relatiegeschenk of als extraatje op een beurs of evenement. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want ze zijn functioneel en heel praktisch. Daarnaast stoppen mensen ze makkelijk even in hun broekzak of tas, dus zullen ze een pen minder snel weigeren dan een ander promotioneel geschenk. Het is immers altijd handig om een pen bij je te hebben. In dit artikel vertellen we je meer over de pen als geschenk en waarom de kwaliteit van de pen erg belangrijk is!

De geschiedenis van pennen als relatiegeschenk 

Pennen zijn al enorm lang een populaire keuze als het om relatiegeschenken gaat. En met enorm lang bedoelen we niet tientallen jaren, maar zelfs honderden jaren. In de Middeleeuwen waren pennen en andere schrijfwaren al een geliefd geschenk. In die tijd waren pennen ook een belangrijk statussymbool voor veel mensen. Er werd toen voor een groot deel nog met veren geschreven, maar de soort veer die je als pen gebruikte zei veel over jouw status. Het konden veren zijn van diverse soorten vogels, maar ook echt andere soorten veren. Denk bijvoorbeeld aan staartveren, donsveren, dekveren of slagpennen. Vandaag de dag is een pen nog steeds een populair geschenk en in veel opzichten ook nog een soort statussymbool. Denk bijvoorbeeld aan notarissen die met luxe vulpennen schrijven. Sinds de 19e eeuw zijn vooral pennen met logo een cadeau dat we vaak tegenkomen. 

Waarom is de kwaliteit belangrijk?

Zoals we zojuist al vertelden, waren pennen vroeger een belangrijk statussymbool. Dat geldt vandaag de dag eigenlijk nog steeds een beetje. Ga je pennen als relatiegeschenk geven, dan wil je dus wel kiezen voor pennen van hoge kwaliteit, niet voor goedkope pennen die snel kapot gaan. Een relatiegeschenk is immers belangrijk voor de status van jouw bedrijf. Daarnaast wil je natuurlijk dat de ontvangers jouw geschenk zo lang mogelijk blijven gebruiken, zodat je bij hen in gedachten blijft. Zijn de pennen die zakelijke relaties van jou krijgen van hoge kwaliteit, dan zouden ze zomaar een vast onderdeel van hun kantoorinrichting kunnen worden. Zeker als je kiest voor luxe vulpennen of andere wat duurdere pennen. 

Verschillen tussen relatiegeschenken en promotionele geschenken 

Wat voor pennen je het beste kunt laten bedrukken, hangt natuurlijk af van waarvoor je ze wil gebruiken. Worden het echt relatiegeschenken voor grote klanten of leveranciers, of worden het promotionele artikelen die je weg wil geven tijdens een evenement of beurs? Een relatiegeschenk mag uiteraard wel wat luxer zijn, wat betekent dat je eerder voor een vulpen of duurdere balpen kiest. Op een evenement of beurs zul je waarschijnlijk heel wat pennen weggeven, wat betekent dat je beter voor een goedkopere optie kunt gaan. Zorg in ieder geval dat de pennen goed werken en niet te snel kapot gaan!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button