FashionTrends

4 Handige tips voor het kopen van lingerie

Wist je dat het dragen van sexy lingerie setjes kan zorgen voor meer zelfvertrouwen? Een mooi lingerie setje onder je outfit draagt niet alleen mee aan meer zelfvertrouwen, het kan bepaalde kleding er ook mooier uit laten zien. Het is dan wel van belang dat je de juiste lingerie koopt, gelukkig kun je hier een aantal tips lezen hoe je hiervoor kunt zorgen.

Koop de juiste maat

Bij het kopen van lingerie zorg je dat je de juiste maat kiest, vooral bij het aanschaffen van een bh is dit belangrijk. Maar liefst 8 op de 10 vrouwen draagt een verkeerde bh, voorkom een verkeerde maat en meet eerst je cupmaat op. Dit kun je zelf doen met behulp van een meetlint maar is verstandiger om te laten doen door een medewerker in een lingeriewinkel. In een lingeriewinkel meten ze dit dagelijks op bij veel vrouwen en zo weet je zeker dat je een perfect passende bh koopt. 

Let op aanbiedingen

Wanneer je gaat shoppen voor lingerie en je laat je bh maat opmeten, vaak is het fijn om meteen een aantal bh’s te kopen in de juiste maat. Lingerie kan best prijzig zijn en daarom is het handig om bijvoorbeeld gebruik te maken van een bh sale. Er zijn vaak veel leuke acties waarbij je bijvoorbeeld een 2e bh gratis krijgt, dit scheelt enorm voor je portemonnee!

Verschillende soorten pasvormen en bh’s

Naast het letten op de juiste maat is het ook belangrijk om verschillende bh soorten en pasvormen uit te proberen, niet elke bh soort past bij jouw type borsten. Er zijn veel verschillende soorten bh’s, namelijk met beugels, bralette, push-up, voorgevormd en niet voorgevormd. Heb je bijvoorbeeld een kleine buste, een push-up of een voorgevormde bh kan zorgen voor wat meer volume. Probeer ook verschillende bh’s uit onder je kleding, zo kun je goed zien of het ook mooi aansluit.

Hou rekening met comfort

Comfort wat betreft lingerie is natuurlijk ook erg belangrijk, het is immers heel vervelend wanneer je bh of slip niet prettig zit. De juiste maat is hierbij belangrijk maar let ook op materiaalgebruik,  bandjes en sluitingen. Het is fijn om voor zachte en ademende stoffen te kiezen, zoals bijvoorbeeld katoen. Lingerie met veel comfort hoeft uiteraard niet te betekenen dat je voor een saai setje hoeft te gaan, ook comfort en sexy gaat zeker samen!

Met deze 4 tips heb je een aantal handvaten waar je op moet letten bij het kopen van lingerie en kun je nu met een gerust hart op zoek gaan naar een leuk setje.

Gerelateerde artikelen

Back to top button