Travel

3 tips voor een geslaagde vakantie met je hond

Wil je dit jaar graag je hond mee op vakantie nemen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, die anders zijn dan wanneer je zonder huisdieren op reis gaat. Je moet je vakantie goed voorbereiden, aangezien je niet overal zomaar terecht kunt met huisdieren. Ook niet op iedere camping is dit toegestaan. Daarnaast wordt er in ieder land anders omgegaan met het meenemen van huisdieren. In dit artikel geven we je 3 tips voor een geslaagde vakantie met jouw hond!

1. Huisdiervriendelijke bestemming

Als je jouw huisdier mee wil nemen op vakantie, is het eerste dat je moet regelen natuurlijk een huisdiervriendelijke bestemming. Zoek bijvoorbeeld gericht op huisje huren met hond. Niet in alle landen is het namelijk gebruikelijk dat je huisdieren meeneemt op vakantie. Zorg dus dat je 100% zeker weet dat jouw hond mee mag naar de bestemming die je boekt en dat daar ook de nodige faciliteiten te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een plek om je hond uit te laten, speelplaatsen voor je hond en genoeg rust. Je wil immers dat jouw trouwe viervoeter het ook echt als vakantie ervaart. Daarnaast is het ook belangrijk dat het vervoer van en naar de bestemming en binnen het land van bestemming huisdiervriendelijk is. Veel dingen om rekening mee te houden dus, daarom is een last minute vakantiehuisje niet altijd de beste optie. Behalve als je alles goed hebt uitgezocht. 

2. Zorg dat je alles meeneemt 

Maak een checklist voor alle spullen die je mee moet nemen voor je hond. Dit doe je waarschijnlijk voor jezelf en de rest van het gezin ook al, dus het is eenvoudig om dit ook voor je trouwe vriend te doen. Je wil immers niets vergeten dat belangrijk is om voor hem of haar mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Bakken voor het eten en drinken
 • Riem
 • Speeltjes
 • Autostoel/ autodeken/ bench voor in de auto
 • Tekentang
 • Het hondenpaspoort
 • Penning aan de halsband met jouw contactinformatie
 • Genoeg voer en lekkernijen 
 • Voldoende water voor de gehele reis 
 • Contactgegevens van je dierenarts
 • EHBO benodigdheden 

3. Zoek uit wat de invoereisen zijn

Ga je naar het buitenland? Bestudeer dan van tevoren nauwkeurig de invoereisen van dat land, maar ook van de landen waar je eventueel doorheen reist onderweg naar je bestemming. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde hondenrassen verboden zijn, wat in sommige landen zeker het geval is. Let vooral op als je een Pit Bull Terrier, Japanse Tosa, Mastiff, Staffordshire Terrier, American Bulldog of een Boerboel hebt. In sommige landen mogen deze rassen niet komen. Daarnaast zijn er een aantal landen die eisen dat je hond meer dan de standaard vaccinaties heeft gehad. Een enting tegen hondsdolheid is bijvoorbeeld in de meeste landen verplicht!

Gerelateerde artikelen

Back to top button