Overig

4 redenen om een afvalcontainer te huren

Je ziet ze overal: thuis, achter de supermarkt, in de brandgang naast kroeg, op bedrijventerreinen en op bouwplaatsen – afvalcontainers. Ben je benieuwd hoe je aan een container voor je afval kunt komen en wat de voordelen ervan zijn? Lees dan verder, want in dit artikel bespreken we vier redenen om een afvalcontainer te huren!

Beter scheiden

Loopt je papier en karton container over of kun je jouw groenafval niet kwijt in je GFT-bak? Gooi het dan niet bij het restafval, maar huur een extra rolcontainer voor thuis. Een container huren betekent niet alleen dat je meer plek hebt voor je afval, maar ook dat je het afval beter kunt scheiden. De gemeente biedt doorgaans containers aan voor GFT, papier en karton en restafval, maar wat nou als je veel glasafval hebt of een container nodig hebt voor hout, omdat je graag aan houtbewerking doet? Deze afvalstromen kun je niet in de containers van de gemeente kwijt en wanneer je ze bij het restafval doet, is recycling niet mogelijk. Door online een container te huren bij een afvalbedrijf los je dat probleem snel op; zo kun je efficiënt al je afval scheiden.

Handig voor je bedrijfsafval

Heb je bedrijfsafval, zoals vertrouwelijk papier, glas, plastic of gevaarlijk en chemisch afval? Dan biedt het huren van een container bij een afvalbedrijf zoals Renewi uitkomst. Als ondernemer ben je verplicht om zelf het afvoeren van het afval te regelen; door een container te huren kun je jouw afval zodanig kwijt dat het op een goede manier verwerkt kan worden. Daarnaast scheelt het je een hoop tijd; het afvalbedrijf komt de container periodiek ledigen. Het enige dat jij hoeft te doen, is de container via de website te huren, afspraken te maken met het bedrijf over de frequentie van ledigen en te vertellen waar je de container geplaatst wil hebben; handig, toch?

Bij een verbouwing

Wanneer je gaat verbouwen, komt er vaak een hoop puin en ander afval vrij. Dit moet je uiteindelijk kwijt, maar hoe en waar? Het huren van een speciale puincontainer is dé oplossing bij een verbouwing! Onder puin verstaan we: bestrating, oude dakpannen, restbeton, metselwerken en tegels. Komt er ander afval vrij bij je verbouwing, dan kun je daar een sloop- en bouwcontainer voor huren. Wanneer de containers die je gehuurd hebt vol zitten of je verbouwing klaar is, komt het afvalbedrijf de containers weer netjes ophalen en verwerken zij het afval. Dat bespaart je een hoop tripjes naar de milieustraat!

Milieuvriendelijkheid

Een ander mooi voordeel van het huren van containers voor specifieke afvalstromen, is dat je bewust bezig bent met milieuvriendelijkheid. Door je afval te scheiden, kan het gerecycled worden zodat er weer nieuwe grondstoffen van gemaakt kunnen worden. Ook kan grofvuil, zoals banken, tafels en kasten, een tweede leven krijgen. Zo gaan we duurzaam om met onze spullen en zorgen we ervoor dat we minder afval hoeven te verbranden, waardoor we minder CO2 uitstoten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button