Fashion

Tips voor het kopen van corrigerend ondergoed

Wil je er flatteus bijlopen en je figuur beter uit laten komen in kledingstukken? Dan is corrigerende body iets om te overwegen. Daarmee is het eenvoudig mogelijk om je lichaam mooi in vorm te krijgen. Er zijn een aantal tips die je erbij helpen om het juiste corrigerend ondergoed voor jezelf te kopen. Welke tips dat zijn? Je leest het hieronder!

Denk na over je aandachtsgebied

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte shapewear, is het belangrijk om na te denken over je aandachtsgebied. Welk deel van je lichaam wil je graag corrigeren? Gaat dat bijvoorbeeld om je buik, taille, heupen, benen of je billen? Shapewear is te koop in allerlei soorten en daarom is het goed om te weten naar wat voor soort product je op zoek bent. 

Kies een soort shapewear

Als je hebt bedacht voor welk aandachtsgebied je corrigerend ondergoed nodig hebt, is het goed om na te denken over de soort. Je hebt namelijk vaak de keuze uit licht corrigerend, medium corrigerend en supercorrigerend. Kies je voor licht corrigerend ondergoed, dan zorgt dat ervoor dat je lichaamsvorm lichtelijk bedekt wordt. Deze vorm van ondergoed wordt vaak gekozen voor dagelijks gebruik. Medium corrigerend ondergoed gaat een stapje verder, want deze soort biedt wat meer ondersteuning dan licht corrigerend ondergoed. Ga je voor supercorrigerend ondergoed, dan profiteer je van de volledige versteviging. Je aandachtgebied wordt hiermee goed gecorrigeerd. Perfect voor bijvoorbeeld onder een strak jurkje of rok!

Ga voor je eigen maat

Bij het kopen van corrigerend ondergoed is het daarnaast belangrijk om de juiste maat te kiezen. Kies in de eerste instantie altijd voor je eigen maat, die je ook bij andere kledingstukken hebt. Bij sommige soorten corrigerend ondergoed, bijvoorbeeld bij body’s, is het daarnaast van belang om de maat van je borsten te weten. Op basis van je normale kledingmaat en de maat van je borsten kies je dan de shapewear die het beste bij je past. 

Ga niet zomaar voor een maatje kleiner dan je normaal gesproken hebt, want het corrigerend ondergoed moet ook weer niet te strak zitten. Op die manier wordt het namelijk een stuk minder comfortabel om te dragen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat koopt, is het altijd goed om te kijken naar of er een maattabel beschikbaar is. Daarin staat weergegeven hoe het product valt en op basis van de maten in de tabel kun je kiezen voor de maat die past bij je eigen afmetingen.

Kies voor hoge kwaliteit

Het aanbod in corrigerend ondergoed is in de afgelopen jaren gestegen. Om er zeker van te zijn dat je een succesvolle aankoop doet, is het slim om te kijken naar de kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe comfortabeler het zit en hoe langer je er mee vooruit kunt. Het materiaal speelt een grote rol in de kwaliteit van het ondergoed, dus kijk daar goed naar. Daarnaast is het een aanrader om reviews van andere klanten te lezen. Zij kunnen je wellicht meer vertellen over hoe comfortabel het ondergoed is dat je op het oog hebt. De mening van anderen kan jou erbij helpen om de juiste keuze te maken. 

Met deze tips in je achterhoofd wordt het makkelijker om het juiste corrigerend ondergoed te kopen. Hoe beter je aankoop, hoe langer je er plezier van hebt! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button