Huis

4 tips bij het kiezen van zonwering voor jouw woning

Ben je van plan om zonwering aan te schaffen voor jouw woning of is jouw huidige zonwering aan vervanging toe? Dan moet je op zoek naar geschikte nieuwe zonwering om toe te passen in jouw huis. Maar hoe weet je nu welke soort zonwering het meest geschikt is voor jouw woning? Er zijn vandaag de dag een hoop soorten waar je uit kunt kiezen, dus het kan nogal lastig zijn om een keuze te maken. In dit artikel geven we je 4 tips voor het kiezen van geschikte zonwering!

1. Welke afmetingen heb je nodig?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten welke afmetingen jouw zonwering moet hebben. In sommige gevallen kun je hiermee al een specifieke selectie maken van soorten die geschikt zijn voor jouw woning. Of je nu voor zonwerende rolgordijnen kiest of voor zonneschermen, de afmetingen moeten wel kloppen, anders is de zonwering niet effectief. 

2. Zonwering aan de binnen of buitenkant van je woning?

Je kunt kiezen tussen zonwering die je aan de buitenkant van je ramen plaatst en zonwering die je aan de binnenkant van de ramen plaatst. Een groot voordeel van zonwering aan de buitenkant van je woning, is dat eventuele raamdecoratie aan de binnenkant beschermd wordt tegen verkleuring door de zon. Daarnaast is het ophangen van zonwering aan de buitenkant van het raam vaak eenvoudiger dan het ophangen van zonwering aan de binnenkant. 

3. Waar koop jij jouw zonwering?

Ben je van plan om nieuwe zonwering te gaan kopen, dan raden we je aan dit te doen bij een specialist, zoals Smartblinds. Door jouw zonwering van een specialist te kopen, ben je verzekerd van producten van hoge kwaliteit. Daarnaast kun je indien nodig om advies vragen, bijvoorbeeld als je nog twijfelt of je beter zonwering aan de binnen- of buitenkant van je woning kunt plaatsen. Je betaalt misschien wel wat meer dan wanneer je naar een bouwmarkt gaat, maar je krijgt er ook betere zonwering voor terug die langer meegaat. En in de meeste gevallen ook een betere garantie!

4. Diverse soorten zonwering

Er zijn een hoop soorten zonwering waar je uit kunt kiezen: 

  • Jaloezieen: Deze soort zonwering bestaat uit verticale of horizontale stroken die je open en dicht kunt draaien, zodat er meer of minder zonlicht binnen komt. 
  • Elektrische rolgordijnen: Rolgordijnen die je met een afstandsbediening kunt bedienen, maar ook op afstand met een app. Je kunt ze ook instellen op een timer, zodat ze automatisch open en dicht gaan. 
  • Screens: Screens en rolluiken kun je open en dicht schuiven. Ze laten weinig licht binnen, wat ze erg geschikt maakt voor de slaapkamer. Zo houd je de warmte buiten en kun je beter slapen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button