Health

De leukste herkenbare voorpret-momentjes tijdens de zwangerschap 

Hoera, jullie krijgen een kindje! Als je in verwachting bent, ga je een bijzondere nieuwe fase tegemoet. Vol verheuging kijken jullie uit naar die ene speciale dag, de dag dat het kleine wondertje dan eindelijk op de wereld komt! Dat dit een gebeurtenis is om met plezier naar uit te kijken, staat vast. Maar de voorpret en het enthousiasme rondom de komst van je kindje is ook iets waar je waarschijnlijk echt van kan genieten. 

Gewoon, om je even extra je vrolijk te maken hebben we de vier leukste en waarschijnlijk zeer herkenbare geluksmomentjes tijdens de zwangerschap voor je op een rij gezet!

Je dagdroomt over de toekomst samen

Waarschijnlijk betrap je jezelf tegenwoordig steeds meer op dagdromen over hoe de toekomst er uit zal zien straks met jullie kleine nieuwe gezinslid. Je barst van nieuwsgierigheid over wat voor karakter, glimlach en kleur ogen jullie kindje zal hebben.
Ook fantaseer je over hoe de dagen er met z’n drietjes uit komen te zien, en je bent zo benieuwd op wie jullie kleine het meest zal lijken. Als je jezelf in de spiegel ziet, heb je een glimlach van oor tot oor. Hoe lang is het nog wachten? 

Je zoekt overal naar babynamen inspiratie

In de supermarkt, in de krant, op de yogaschool; ineens hoor en zie je overal voornamen. Je hebt je gehoor op scherp gezet want jij en je lief doen niet anders dan brainstormen over de perfecte meisjes- en jongens namen. En dat is begrijpelijk ook, want het bedenken van een voornaam voor je kind is een bijzondere en een eervolle taak waar je even de tijd voor wil nemen. De keuze heeft immers invloed op de rest van zijn of haar leven!

Omdat jullie kindje niet zomaar een naam verdient, denk je uiteraard zorgvuldig na over de allermooiste jongens- of meisjes namen

Het proces vergt even de tijd, maar als jullie er dan eindelijk uit zijn bestel je meteen de geboortekaartjes. Je kunt niet wachten deze naam vol trots te delen met de buitenwereld! 

Je mag een paradijsje gaan creëren

Nog zo’n feestelijke taak: de babykamer inrichten! Nadenken over welke kleur je de muren wil schilderen en uitzoeken welke spulletjes straks mogen schitteren in het paradijsje van de kleine is een heerlijk onderdeel van de voorpret. En papa? Die voelt zich helemaal ‘de man’ als hij het bedje en de commode eigenhandig in elkaar heeft gezet! 

Je hebt voor het eerst contact met het kindje in je buik 

Ok nog eentje dan: het dierbare moment dat jullie de baby voor het eerst voelen schoppen in de buik, oftewel, het moment waarop jullie kindje voor het eerst een ‘teken van leven’ geeft en contact maakt. En dat is een goede reden voor een vreugdedansje, want dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat jullie kindje ook nieuwsgierig is naar jullie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button