Tuin

5 goede ideeën om jouw tuin aan te kleden

Heb je een fijne tuin bij je huis en ben je op zoek naar een degelijke omheining? Dan is een spijlenhekwerk of een dubbelstaafmat hekwerk een mooie en stijlvolle oplossing. De meest populaire hekwerken zijn de dubbelstaafmathekken. Doordat ze zoveel verkocht worden zijn er allerlei modellen in de handel. Veel keus dus in dikte van de staven en in de kleuren. Met een looppoort of dubbele poort erin maak je je omheining compleet. Voor zowel zakelijke als particuliere toepassingen is een dubbelstaafmat hekwerk erg geschikt. Je kunt er zelfs een dierenverblijf mee omheinen. Het is stevig en duurzaam en goed bestand tegen weersinvloeden. Het is er in verschillende staafdiktes, verschillende hoogtes en verschillende kleuren. Altijd een hekwerk dat geschikt is voor jouw wensen, dus.

Hekwerk

Een dubbelstaafshek bestaat uit verschillende hekwerk onderdelen. Alle losse onderdelen zijn gemaakt van roestvrijstaal, de staven en palen van het hek zijn verzinkt en gepoedercoat om ze op kleur te brengen. Door die dubbele laag is het hekwerk extreem duurzaam en goed beschermd. Losse hekwerk onderdelen zijn bijvoorbeeld beugels om de palen van het hek aan de muur te bevestigen of een poortvanger, een paaltje met een haak dat gebruikt wordt om de poort open te kunnen laten staan wanneer je met de auto naar binnen wilt rijden. Alle onderdelen zijn gemakkelijk te bevestigen en zorgen ervoor dat het hekwerk stabiel en functioneel is.

Poort en dubbele poort

Natuurlijk is in een hekwerk ook een poort nodig. Een inrijpoort voor de auto op de oprit naar de woning of het bedrijf of een looppoort wanneer je alleen toegang voor wandelaars wilt. Een inrijpoort of dubbele poort kun je compleet maken door een poortvanger en een stevig roestvrijstalen cilinderslot. Ook een looppoort is natuurlijk af te sluiten. Een tuinpoort is een bijzonder soort poort. Die is ook te gebruiken zonder hekwerk en aan te brengen tussen groen en een huismuur bijvoorbeeld. De poorten worden geleverd met twee stevige palen en onderdelen om de poort te bevestigen aan het hekwerk. Hekwerk en poort moeten verstevigd worden door betonnen voeten waarin ze worden vastgemaakt.

Je hekwerk verfraaien met vlechtband

Je kunt je hekwerk nog mooier maken door er band door te vlechten. Het geeft dan meer de indruk van een schutting. Door de verschillende kleuren van de band kun je je eigen accent aanbrengen. Een groene uitstraling of een meer inbraakwerende uitstraling door het gebruik van zwarte band. Het gebruik van vlechtband geeft ook meer privacy dan alleen een hek. Het vlechtmateriaal is gemakkelijk zelf aan te brengen en door de spijlen te vlechten. Wil je het vlechtband gebruiken om de inbraakwerendheid van je omheining te benadrukken, dan kun je het ook combineren met een punthek. Dan is de boodschap duidelijk: geen toegang!

Gerelateerde artikelen

Back to top button