beauty

5 redenen om voor een onzichtbare beugel te kiezen

Als we het over een beugel hebben, denken veel mensen al snel aan een buitenboordbeugel of een blokjesbeugel. Dit zijn inderdaad de bekendste beugels, maar daarnaast kennen we ook nog aligners. Deze onzichtbare beugels kunnen je ook aan een recht gebit helpen. Twijfel je nog of zo’n beugel iets voor jou is? Dan trekken de volgende 5 redenen om voor een onzichtbare beugel te kiezen je misschien over de streep.

1. Weinig invloed op het dagelijks leven

Veel mensen zien een buitenboordbeugel en blokjesbeugel als belemmering in het dagelijks leven. Dit brengt ons bij de eerste reden om voor een onzichtbare beugel te kiezen, want bij aligners is dit niet het geval. Doordat je een aligner over je tanden plaatst, doe je hem makkelijk in en neem je hem net zo simpel weer uit. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat er etensresten in verstrikt raken, iets wat bij een blokjesbeugel wel regelmatig gebeurt.

2. Nauwelijks zichtbaar

Op latere leeftijd schamen veel mensen zich voor een beugel. Dit komt vooral doordat een beugel eigenlijk altijd te zien is zodra jij je mond opent. Bij een onzichtbare beugel is dit niet het geval. Zo’n beugel wordt namelijk gemaakt van transparant kunststof. Plaats je hem over je kaak? Dan zie je jouw tanden er doorheen. Hierdoor moet iemand heel goed kijken om te zien dat jij een beugel draagt. 

3. Makkelijk schoon te maken

Heb je vroeger een blokjesbeugel gehad? Dan hoeven we je niet te vertellen dat er regelmatig etensresten achter de slotjes blijven zitten. Het schoonmaken hiervan is niet altijd even makkelijk. Als je voor een onzichtbare beugel kiest, hoef je hier niet bang voor te zijn. Doordat je zo’n beugel in zijn geheel uitneemt, kun je hem schoonspoelen onder de kraan. Eventuele aanslag kun je schoonmaken met een milde zeep.

4. Behandeling is vrijwel pijnvrij

Wie een traditionele beugel heeft, moet regelmatig naar de orthodontist. Hier controleren ze de beugel niet alleen, maar stellen ze hem ook bij. Nadat je beugel is bijgesteld, ervaar je waarschijnlijk een aantal dagen pijn. Dit komt doordat er meer druk wordt uitgeoefend op je tanden. Bij een onzichtbare beugel hoef je hier niet bang voor te zijn. Alleen de eerste paar dagen na het wisselen van aligner kun je enige pijn ervaren.

5. In termijnen te betalen

In sommige gevallen kan een onzichtbare beugel (veel) goedkoper zijn dan een traditionele beugel. Toch is ook zo’n beugel vaak niet goedkoop. Vind je een onzichtbare beugel te duur? Dan besluit je er misschien toch niet voor te gaan. Zonde, want bij een aantal aanbieders hoef je het hele bedrag niet in één keer te betalen. Bij DR SMILE kun je zo’n beugel namelijk ook in termijnen betalen. Je betaalt dan iedere maand een vast bedrag voor een onzichtbare beugel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button