OverigTop 5

5 Redenen om voor refurbished te kiezen!

Story Highlights
  • Zo houd je geld over!
  • Lange garantietermijn op refurbished producten
  • Groot aanbod van producten

Iedereen weet ondertussen wat refurbished is, toch? Heb je het over refurbished producten dan heb je het over producten die gebruikt zijn maar die wel helemaal nagekeken en gerepareerd zijn, en indien nodig van nieuwe onderdelen zijn voorzien. De term refurbished tref je vaak in relatie met smartphones vooral, maar ook met tablets, computers, wasmachines en televisies terwijl ook de tweedehands laptop in refurbished uitvoering populair is. Waarom je ook voor refurbished zou moeten kiezen? We vertellen je het hier.

Betaalbaar

Meest aantrekkelijke is natuurlijk de prijs. Voor een refurbished laptop betaal je heel veel minder dan wanneer je een nieuw exemplaar koopt. Stel je wilt een nieuwe iPhone kopen, dan ben je al snel boven de duizend euro kwijt. Koop je een refurbished iPhone, dan koop je het toestel met soms wel 60 procent korting.

Levensduur

Kies je voor refurbished, dan kies je voor een product met een opmerkelijk lange levensduur. Vergeet niet dat de producten helemaal nagekeken zijn en onderdelen vervangen worden als dat nodig is. Vaak wordt bijvoorbeeld een batterij beneden de 80 procent capaciteit al vervangen. Je koopt dus een product waaraan je nog heel wat jaartjes plezier aan gaat beleven.

Garantie

De bedrijven die refurbished producten aanbieden, bieden valtijd garantie op hun producten. Zo kan het best voorkomen dat je bijvoorbeeld twee jaar garantie krijgt op een iPhone. En dat terwijl producent Apple zelf slechts een jaar garantie aanbiedt. Het zegt alles over het vertrouwen dat er in het product dat verkocht wordt is.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor een refurbished product, maak je een zeer duurzame keuze. Bij de productie van bijvoorbeeld een nieuwe smartphone, worden talloze grondstoffen gebruikt. Bij die productie wordt de aarde verder opgewarmd, en dat is iets wat we niet willen. Door geen nieuwe maar een refurbished uitvoering te kopen, help je de opwarming van de aarde tegen te gaan. En dat is zeker in deze tijd een veelbesproken thema. Je kunt in dat kader ook de meubels thuis een tweede leven bieden door ze een nieuw likje verf te geven.

Aanbod

Nog een reden om toch vooral een refurbished apparaat te kopen is – ongeacht wat het is- de keuze die je hebt. Het gaat in vrijwel alle gevallen om apparaten van de bekendste en beste merken. Smartphones van Apple en Samsung bijvoorbeeld, worden vaak in refurbished uitvoering aangeboden en dat in alle mogelijke modeltypes. Het is net als winkelen in een reguliere zaak. Je houdt dus alleen meer geld over om weer andere leuke dingen mee te doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button