Health

Tips om structureel meer water te drinken

Story Highlights
  • Gebruik een lege frisdrankfles
  • Koop een waterontharder
  • Kies voor een water met smaakje

Het zal niemand ontgaan zijn dat we voldoende water moeten drinken gedurende de dag. Hydrateren is nou eenmaal erg belangrijk in de wetenschap dat meer dan de helft van ons lichaam uit water bestaat. Bovendien verlies je al vocht door alleen al te ademen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je structureel meer water gaat drinken en op zo’n twee liter per dag uitkomt?

Precies 30 milliliter water per kilo lichaamsgewicht

Voor de goede orde, je doet er verstandig aan 30 milliliter water per kilo lichaamsgewicht te drinken, en dat per dag. We vergeten dat echter in de praktijk nogal eens. We blijken minder goed in staat een waterroutine op te bouwen. Misschien is het handig om water te drinken op het moment dat je water hebt verloren. Hoe moeilijk kan dat zijn? Dat geldt dus ook als je een plasje doet op het toilet.

Gebruik een lege tweeliterfles frisdrank om genoeg water binnen te krijgen

Het meest simpele om structuur in je waterconsumptie te krijgen is het gebruiken van een lege tweeliterfles frisdrank. Als je die aan het begin van de dag vult, die meeneemt naar je werk en redelijk in je zicht plaatst, dan weet je precies hoeveel water je nog moet drinken. En let maar op, de fles is aan het einde van de werkdag leeg. Wat zeker ook kan helpen is te kiezen voor water met een smaakje. Er komen steeds meer watertjes met smaak op de markt en die maken het drinken van water toch echt aantrekkelijker. Je kunt ook prima zelf een water met smaakje maken natuurlijk.

Zorg voor zachter water

Gebruik je leidingwater, zorg er dan in elk geval ook voor dat het water te drinken is. Het kalkgehalte in ons leidingwater is aan de hoge kant. Daar kun je wat aan doen door een waterontharder te plaatsen. Het harde leidingwater vol kalk komt de waterontharder binnen en worden daar geconfronteerd met harsbolletjes. Hars onttrekt vervolgens het merendeel van kalk aan leidingwater. Het resultaat is zachter water en dat water is veel smaakvoller om te drinken. Ook dat helpt om elke dag genoeg water te drinken.

Neem een watercooler!

Heb je een bedrijf en wil je ook dat je personeel voldoende water drinkt, kies dan behalve voor een koffieautomaat ook voor een watercooler. Een dergelijke cooler staat voor smaakvol en bruisend water. Het water is bovendien zowel te koelen als op te warmen. Alleen al het uiterlijk van de watercooler nodigt uit om meer water te gaan drinken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button