Top 5Travel

5 redenen waarom je op vakantie moet naar Curaçao

En dan breekt de zomer weer aan. Of niet. In ieder geval heb je wel de zomer in je bol. Want na een tijd van inspanning en willen presteren, is het ook tijd voor rust. Misschien ga je al wel 10 jaar naar dezelfde vakantiebestemming, houd je niet van ver reizen of vind je het geregel te veel werk. Bij deze geef ik je toch 5 redenen waarom Curaçao op jouw bucketlist moet komen te staan.

Prachtige stranden 

Breng jij het liefst je vakantie-uren door met een ice coffee naast je en een goed boek in je hand? En dit terwijl je vanaf een strandbedje uitkijkt op de zee? Curaçao is dan de bestemming voor jou. Het eiland beschikt over prachtige stranden met veel te blauw water en wit zand. Niet zo’n strandliefhebber? Ook vanaf de boulevard zorgt het uitzicht ervoor dat jij helemaal tot rust komt. 

Voor ieder gezelschap geschikt

Curaçao is een eiland waar elke leeftijd van geniet. Voor ieder gezelschap is er dan ook genoeg te doen. De ontspannen temperaturen zorgen ervoor dat opa en oma ook lekker tot rust komen. Daarnaast zijn de horeca- en verblijfgelegenheden ingesteld op de komst van jouw kleintjes. Zo kan je ervoor kiezen om op resort Curaçao een lodge te boeken. Hierbij beschik je over een open keuken en eigen terrasje. Zo hoef je de kinderen niet uit het zicht te verliezen wanneer je aan het koken bent of buiten nog even nageniet van de dag.  

Geen taalbarrière 

Naast dat Curaçao het hele jaar beschikt over een tropisch klimaat, voel je je ook thuis tussen lokale bevolking. Een taalbarrière is niet aan de orde, want iedereen spreekt gewoon Nederlands. Dus wanneer je wat wilt bestellen van de menukaart hoef je niet eerst meer Google translate erbij te pakken, maar weet je direct wat het restaurant jou biedt. Dit is ook handig wanneer je in verschillende appartementen op Curacao wilt verblijven, omdat je bijvoorbeeld het eiland van meerdere kanten wilt verkennen. Wanneer je tegen dingen aanloopt hoef je niet eindeloos te communiceren voordat de ander snapt wat je nu eigenlijk bedoelt. Tevens ook handig voor de kinderen die zichzelf zo ook goed verstaanbaar kunnen maken. 

Relaxen, sportieve activiteiten, feesten maar ook cultuur

Ook qua activiteiten is er voor ieder wat wils. Naast dat je relaxt op de vakantie of juist meer van de sportieve activiteiten bent zoals snorkelen, is er ook voor de feestganger en cultuursnuiver genoeg te doen. Veel bekende Nederlanders kiezen niet voor niets Curaçao als vakantieland. Genoeg strandfeestjes of leuke festivals om van te genieten. Ook kent het eiland een rijke koloniale geschiedenis waar genoeg interessants over te weten valt. Zo staat het oude centrum van Willemstad op de UNESCO-werelderfgoedlijst. 

Curaçaose keuken 

Door de koloniale geschiedenis van het eiland is de keuken heel divers geworden. Zo worden er heerlijke stoofschotels geserveerd met rijst en zelfgemaakte cassave. Niet zo’n liefhebber van al die ‘aparte’ maaltijden? Voor de echte kaaskoppen onder ons die dit gele ingrediënt vaak missen op vakantie, bij deze vakantie hoeft dit je niet te ontbreken. Naast dat je gewoon kaas kunt kopen, vind je ook bitterballen, frikadellen en pannenkoeken op de menukaart. Voor ons als Nederlanders alleen maar voordelen op dit heerlijke eiland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button