DIY

Snel geld besparen

Geld besparen dat wilt iedereen wel, maar de weg hiernaar toe wordt vaker als een obstakel gezien dan een weg naar iets goeds. Hieronder wat tips zodat je makkelijk geld kan besparen, maar waar je zelf weinig moeite voor hoeft te doen. 

Verzekeringen checken

Veel mensen zijn onbewust dubbel verzekerd doordat er geen overzicht is welke verzekeringen je nu eigenlijk hebt. Hierdoor sluit je vaak onnodige verzekeringen af. Vaak is het ook zo dat de verzekering die je al hebt vaak meer vergoed dan je denk dus het is zeker goed om de polis voorwaarden hiervan te checken. 

Overstappen naar andere energie leverancier

Iedereen kent het wel, jaarlijks overstappen naar een andere zorgverzekering en dit wordt dan ook volop aan het einde van het jaar gedaan. Minder vaak wordt er overgestapt naar een andere energie leverancier terwijl dit vaak honderden euro’s per jaar kan opleveren. Belangrijk is wel dat je eerst de einddatum van je contract checkt, want als je te vroeg overstapt wordt er vaak een opzegvergoeding gerekend. 

Nieuwsbrieven

Heel Nederland ontvangt wel nieuwsbrieven van verschillende bedrijven in hun mailbox. Hiervoor heb je je vaak aangemeld om een kortingscode te ontvangen, maar voor bedrijven is dit een slimme manier om aan marketing te doen. Ze sturen hun aanbiedingen door waardoor je sneller in de verleiding bent om producten aan te schaffen die je eigenlijk niet nodig hebt. Dus stop met die nieuwsbrieven, zo kom je minder snel in de verleiding. 

Spaarsystemen

Iedere week heb je toch je boodschappen nodig en wat is er nu handiger dat wanneer je boodschappen doet direct voor kortingen of producten spaart. Dit kan je doen bij Albert Heijn, wanneer je boodschappen doet en je Air Miles kaart laat scannen spaar je voor Air Miles. Hiermee kan je producten of dagjes weg aanschaffen met korting of zelfs wanneer je genoeg Air Miles hebt gespaard volledig hiermee aanschaffen. 

Bewust boodschappen doen

Vaak worden de boodschappen gedaan wanneer je honger hebt en dit is niet altijd het beste idee. Hierdoor koop je producten die je vaak niet nodig hebt, maar er toch wel lekker uitzien. Daarnaast is het ook slim om van te voren een lijstje te maken, zo voorkom je dat je onnodige dingen koopt die vervolgens in de kast blijven staan.  

Tweedehands kopen en verkopen

Iedereen heeft veel spullen in zijn of haar bezit, maar er zijn genoeg spullen die weinig of helemaal niet gebruikt worden. Hier kan je eens een keer kritisch naar kijken. Spullen die je zelf niet meer nodig hebt kan je vaak doorverkopen waardoor je toch een extra zakcentje bijverdiend. Ook kan je wanneer je nieuwe producten nodig hebt eens een kijkje nemen in een kringloopwinkel. Hier hebben ze vaak handige items die je voor een lagere prijs op de kop kunt tikken. 

Er zijn genoeg opties en mogelijkheden, het is alleen de kunst om te kijken welke bespaar mogelijkheden bij je passen. Wanneer je dit gevonden hebt en hiermee kan gaan besparen zul je hier snel resultaat van ondervinden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button