Huis

5 Tips voor een perfecte slaapkamer!

Story Highlights
  • Belangrijk is het gebruik van de juiste kleuren
  • Kies goed beddengoed van natuurlijke materialen
  • Kies een ruimtelijke inrichting

De slaapkamer is natuurlijk een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Daar pak jij je rust en daar laad jij je op voor de nieuwe dag. Je moet dus zorgen dat de slaapkamer perfect ingericht is en uitnodigt om te gaan slapen. Hoe je dat doet? Dat doe je door in elk geval onze vijf tips tot je te nemen.

Denk aan de kleurenpsychologie

De eerste tip is om die kleuren aan te passen volgens de kleurenpsychologie. Je past dat meteen toe op de muren. Kies in elk geval voor een rustigere kleur. Dat is goed voor de gemoedsrust. Gedempt blauw is een goede kleur, rustgevend vooral. Verdiep je dus in de kleurenpsychologie. Dat helpt echt om de nachtrust te verbeteren.

Ruimtelijke inrichting

Om de rust in je slaapkamer te behouden, is het zaak om ook wat betreft de meubels de slaapkamer niet te vol te zetten. Kies in elk geval niet voor meubels die al te veel de aandacht vragen. De ruimtelijke inrichting in de slaapkamer geeft een prettig gevoel. Investeer ook in een goed bed. Daar kun je nooit een cent teveel aan uitgeven.

Geen blauw licht

Natuurlijk heb je ook in je slaapkamer verlichting in de vorm van bedlampjes, al wil je gedurende de slaap natuurlijk zo weinig mogelijk verlichting. Kies ook nooit een nachtlampje dat te fel verlicht en blauw licht is licht waarvan je zeker niet in slaap valt. Daarom, ook houd je bij voorkeur de smartphone uit je kamer en gebruik je die in elk geval niet. Om toch bereikbaar te blijven kun je de smartphone in elk geval uit zicht houden. Heb je een nachtkastje? Leg de smartphone dan daar in.

Goed beddengoed

Ook belangrijk is om altijd het juiste beddengoed te kiezen. Goed beddengoed is goed naar de nachtrust en zelfs voor je gezondheid. In de koude wintermaanden zorgt een zacht donzen dekbed ervoor dat je op de best denkbare wijze heerlijk warm blijft. Idealiter zorg je ervoor dat je lakens en je kussen ook van natuurlijke materialen zijn. Alle dekbedovertrekken heb je ook in de eerder besproken rustgevende kleuren overigens.

Alleen om te slapen

De vijfde en laatste tip: gebruik de slaapkamer alleen om te slapen. Zorg dat dat de plek is waar je tot rust komt en waar je toe kunt geven aan intimiteit. Je lichaam stelt zich er op in. Maak dus van je slaapkamer een bijzondere kamer en geef het een status aparte.

Gerelateerde artikelen

Back to top button