Top 5

Wat is padel?

Story Highlights
  • Sport toevallig ontstaan door ruimtegebrek
  • Lange rally's en meer techniek
  • Luister ondertussen naar de radio

Veel mensen denken dat padel een gloednieuwe sport is. Dat denken ze vanwege het feit dat ineens elke tennisclub ook deze sport aanbiedt. Niets is echter minder waar. De sport dateert al van 1969. Toen bedacht de rijke zakenman Enrique Concuera de sport padel. Omdat hij te weinig ruimte thuis had voor het aanleggen van een tennisbaan, moest hij op een andere manier aan tennis kunnen doen thuis. Dat werd dus padel, een zeer aangename sport. Speel het ook en bezoek de speciaalzaak voor alle padel rackets.

Voor twee of vier spelers

Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) en voor paren (dubbelspel). Met een soort van tennisbal moet met een racket een bal over het net gespeeld worden. De sport is een aardige mix van tennis en squash. Bij padel speel je de bal over een net op het speelveld van de tegenstrever. Dat doe je zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Doel van het spel is het beletten van de tegenstander om de bal terug te slaan. Mocht de bal eerst de grond raken en dan de wanden dan is de bal nog gewoon in het spel.

Techniek en tactiek belangrijker

Op die manier kunnen lange rally’s ontstaan en dat zorgt voor extra spelplezier. Techniek speelt bij padel een belangrijkere rol dan kracht, dit in tegenstelling tot regulier tennis waar servicekanonnen de lakens uitdelen. Dat geldt eveneens voor de tactiek die toegepast wordt. Padel wordt ondertussen zowel competitief als recreatief gespeeld.

Luister naar de radio als je net een partijtje staat te winnen

Mocht je nou recreatief spelen, dan kun je gedurende de ongetwijfeld leuke wedstrijden overigens altijd de beste muziek laten klinken, mocht je willen. Hoe? Door voor online radio te luisteren. Je kunt via de website gemakkelijk naar de bekende landelijke zenders luisteren, maar even goed kiezen voor regionale omroepen. Of je nou pedal speelt, in de trein zit of waar dan ook, met online radio luister je gewoon gratis naar die zenders die jij wilt. Wat nodig is, is een goede internetverbinding. Online radio luisteren, kun je wel een beetje vergelijken met het streamen van muziek. Je klikt op het station naar keuze en de stream wordt meteen geactiveerd. Via de server gaat de stream vervolgens in de richting van je computer, laptop, tablet en smartphone. En zo luister je ook als je net een partijtje padel aan het winnen bent naar de beste muziek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button