Overig

5 tips voor het versturen van een kaart

Wil je vaker een kaart sturen, naar familieleden of vrienden bijvoorbeeld? Dat is altijd een goed idee! Al helemaal als je je best doet om er een mooi kaartje van te maken, met een boodschap die echt telt. Lees verder voor leuke tips.

Digitaal versturen

Je kunt een kaartje natuurlijk met de hand schrijven en zelf naar de brievenbus brengen. Maar dit maakt het wel meer een opgave – en kan er dus voor zorgen dat je het, maar uitstelt of laat zitten. Liever een makkelijke methode? Een kaartje maken kan ook digitaal, gewoon via je telefoon of laptop. Zo hoef je er de deur dus niet eens voor uit. Dit maakt het alleen maar toegankelijker om vaker een kaartje te sturen! Het is nu immers al helemaal zo gepiept.

Stijlvol kaartje

Stuur een stijlvol kaartje toe. Je hebt veel designs om uit te kiezen! Het is ook maar net wat er past. Maar een mooi kaartje kom je hoe dan ook tegen. Ga je voor een vrolijk, schattig of grappig kaartje? Hier is genoeg in te kiezen: dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Probeer goed in te schatten wat de ander fraai vindt om te ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een moderne kaart, of juist meer een vintage look. Het is leuk om hiermee uit te pakken! Kijk ook naar de kleuren op de kaart, want die tellen net zo goed mee. Van felle en opvallende kleuren tot zachte en subtiele kleuren: het is er allemaal te vinden.

Mooie boodschap

Denk goed na over de boodschap die je op het kaartje schrijft. Je kunt er een enkele regel op plaatsen: soms is dat al genoeg. Maar het is wel mooier om iets langer na te denken over je bericht. Je kunt het aan laten sluiten op het type kaartje. Ga je bijvoorbeeld een kaart maken om iemand te feliciteren of juist om beterschap te wensen? Hier zit natuurlijk al een duidelijk onderscheid tussen. Maak het bericht zo persoonlijk mogelijk met bijvoorbeeld een Greetz verjaardagskaart. Wat wens je de ontvanger van het kaartje toe? Of deel bijvoorbeeld een leuke herinnering op het kaartje. Een mooie quote, een zin uit een liedje: je kunt van alles kwijt op een kaart. Laat het aansluiten op het algehele thema van de kaart, of stuur eens zomaar een kaart – dat is een mooie verrassing.

Juiste moment

Stuur een kaartje niet alleen met de juiste boodschap, maar ook op het juiste moment. Bij sommige momenten is dit heel duidelijk en logisch. Een verjaardagskaart stuur je natuurlijk vlak voor de verjaardag toe. En een kerstkaart juist rond de feestdagen. Maar er zijn meer momenten om op in te zetten. Zo kun je iemand een hart onder de riem steken door op een moeilijk moment in het leven een kaart te sturen. Juist zo’n moment is dierbaar en belangrijk voor het sturen van een bericht. Of probeer zelf een belangrijk jubileum te onthouden in het leven van de ander, of schrijf dit ergens op. Dit is een mooie manier om iemand te verrassen met een kaartje. Of gaat het juist om een verdrietiger moment, en is het bijvoorbeeld een jaar geleden dat een naaste is overleden? Ook dat is een moment voor een kaartje. Je kunt immers een kaartje toesturen bij de mooie en minder mooie momenten in het leven: sta er allemaal bij stil.

Kaartjes bewaren

De laatste tip heeft niet te maken met een kaartje sturen, maar met het ontvangen van kaarten. Het is immers vaak zo dat je ook kaartjes terugkrijgt, als je regelmatig een kaartje stuurt. En dan is het leuk om de kaartjes te bewaren, of in ieder geval de kaartjes die bijzonder voor je zijn. Zo kun je ze later nog eens opnieuw bekijken en lezen. Dat is weer een fijne manier om herinneringen op te halen.

Maak er iets leuks van om kaarten te versturen. Op die manier maak je de ontvanger van de kaart er ook echt blij mee! En dat is een leuk uitgangspunt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button