HuisTop 5

5 Voordelen van een huis op het platteland!

Story Highlights
  • Wonen in het groen
  • Minder verkeer
  • Gezonder
  • Ons kent ons
  • Verenigingsleven

Een huis op het platteland, ver weg van de drukte. Is dat geen aanlokkelijke gedachte. Een huis op het platteland biedt ook gewoon heel veel voordelen. Het is er heerlijk rustig, het leven is er minder duur en je weet wie je buren zijn. Lees hier de vijf voordelen van een huis op het platteland en bel vervolgens de makelaar in Zeeuws-Vlaanderen. Want bij een goede makelaar begint de zoektocht naar een huis op het platteland. 

Wonen in het groen

Op het platteland woon je in het groen. Je hebt er echt de ruimte en geniet van prachtige vergezichten, velden en weilanden. Je bent zo in het bos, wandelt in natuurgebieden en ziet de akkers met de verschillende gewassen groeien. Je ontdekt de prachtige Nederlandse wolkenluchten en weet weer wat het is om ruimte te hebben. Zie hier, het eerste voordeel van een huis op het platteland.

Minder verkeer

Niet voor niets betaal je minder verzekeringspremie voor de auto als je op het platteland woont. Je komt soms gewoon niemand tegen en hebt geen last van hinderlijk vrachtverkeer en voorbij razende scooters. Je staat nooit lang stil voor een rood stoplicht, want stoplichten kennen ze niet op het platteland. Op de slingerende fietspaden en tijdens het fietsen van een van de leuke fietsroutes kun je nog rustig fietsen en genieten van al het moois om je heen. 

Gezonder

Het is bewezen dat mensen op het platteland gezonder zijn dan mensen die in de stad wonen. De lucht op het platteland is een stuk schoner. Vanwege de rust en de gemoedelijkheid daalt ook het stressniveau en ook dat komt je gezondheid ten goede. Wie gezonder wil leven, die gaat op het platteland wonen. 

Ons kent ons

Het is even wennen, maar op het platteland is het de gewoonte dat mensen elkaar nog gewoon groeten. Dat geeft, zul je merken, toch een prettig gevoel. Mooi is om te ervaren dat in de lente de begroeting vrolijker is dan tijdens de donkere winterdagen. Groeten gaat als vanzelf. Groeten is ook logisch, want op het platteland kent iedereen elkaar nog echt. 

Verenigingsleven

Op het platteland is de saamhorigheid groot. Er worden daarom gemakkelijk evenementen en activiteiten georganiseerd en iedereen wil meehelpen. Of het nou gaat om het bouwen van carnavalswagens of het organiseren van een tentfeest, het hele dorp staat er achter en helpt mee. Het verenigingsleven bloeit op het platteland en het is leuk daar onderdeel van uit te maken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button