Huis

Verschillende soorten roomdividers

Story Highlights
  • Open kasten zijn functioneel en decoratief
  • Je kunt ook werken met een kamerscherm
  • Kasten in de kleur wit het meest populair

Het zal voor niemand nog een verrassing zijn dat je met roomdividers prima een kamer in meerdere ruimtes op kunt delen. Vaak hebben de roomdividers verschillende open vakken die weer decoratieve mogelijkheden bieden. Behalve in kastvorm, zijn er meer manieren om de kamer in verschillende ruimtes op te delen. Inspirationblog.nl praat je bij over roomdividers en de alternatieven die er zijn.

Zo scheid je eetkamer en zithoek op functionele wijze

Vaak gaat het om roomdividers in de vorm van kasten met twee zijden. Met deze kasten scheid je de eetkamer van de zithoek en dat op functionele wijze. Daarnaast geef je de kamer een boost door de kasten op decoratieve wijze aan te kleden. De kasten zijn er in tal van verschillende materialen, kleuren en stijlen. De kast in wit is het meest populair, zwart volgt op gepaste afstand. Vanwege de twee open zijden die de roomdivider heeft, heb je mooi de gelegenheid om bijvoorbeeld met opbergmanden te gaan werken. Fotolijstjes en leuke vaasjes doen het vaak ook goed. Een ander vult de kast met boeken. Dat is uiteraard helemaal aan jezelf.

Varieer met de decoratie in de open kasten

Zeker in appartementen heb je nog wel eens te maken met een grote ruimte met daarin zowel ruimte voor de zithoek en de keuken. Veel mensen vinden dat minder mooi en willen de ruimte graag opdelen in verschillende ruimtes. Dat kan op deze manier en met de producten van Meubelwinkel Emob prima. Door te variëren met de decoratie die je gebruikt voor de kasten, kun je steeds voor een afwisselende uitstraling kiezen en blijf jij je gasten verrassen. Vanaf de zithoek is nu ook de afwas die je op het aanrecht hebt staan niet meer zichtbaar. En geloof ons, dat zit toch een stuk prettiger.

Steeds flexibel met kamerscherm

Behalve roomdividers in de vorm van de open kasten, kun je op meer manieren een ruimte opdelen in verschillende delen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een kamerscherm. Voordeel van dit scherm is dat je het gemakkelijk aan de kant schuift en dus steeds flexibel bent. Wil je het liever wat luchtiger houden allemaal? Dan zou je kunnen overwegen met gordijnen te werken. Grote ramen zijn eveneens een optie, al gaat het in dit geval wel om een ingrijpende aanpassing en een permanente opdeling van de ruimte. En zo zijn er voldoende mogelijkheden van een ruimte toch een afwisselende ruimte te maken. Vaak zijn de roomdividers in de vorm van de open kasten al prima in staat om ruimtes op te delen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button