Travel

5x de leukste vakantieeilanden van Europa

Ondanks de rare tijd van het Coronavirus is het toch fijn om alvast na te denken over je volgende vakantie. Om toch een beetje rekening te houden met de omstandigheden welke we kennen houden we het lekker in Europa. We gaan namelijk de vijf leukste vakantieeilanden van Europa ontdekken. Om de simpele reden dat als het vliegverkeer weer opgang komt we waarschijnlijk eerst alleen in Europa mogen reizen. En natuurlijk, omdat deze vakantieeilanden gewoon super leuk zijn!

Zakynthos

Zakynthos is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is was ons betreft volledig terecht. Prachtige stranden, pittoreske dorpjes en prachtige plekken om te duiken. Vooral de stranden is wat hier de show steelt. Zo is Wreck Beach het absolute hoogtepunten zeker als je vanaf de klif hier geniet van het uitzicht. Wil je een vakantie waarbij je niet overspoelt wordt door toerisme en waar je nog prachtig plekjes hebt dan zit je hier goed.

Sardinië

Nog een eiland waar je zeker eens geweest moet zijn is Sardinië! Het eiland is wel wat toeristischer als bijvoorbeeld Zakynthos, maar ook hier heb je nog meer als genoeg stukken ongerept natuur en prachtige stranden. Zeker dit laatste is een groot pluspunt, want het eiland heeft meer als 1.800km aan kuststrook. Parelwittestranden en azuurblauwe zee is zeker voor degene die even lekker niets willen doen. Daarentegen heeft het binnenland voldoende te bieden. Lees hier de beste Sardinië ervaringen om meer informatie over het eiland te krijgen.

Madeira

Ben je gek op bloemen dan moet je naar het Bloemeneiland Madeira. Dit eiland heeft deze naam door het grote aantal bloemen wat hier groeit welke je nergens anders ter wereld zal vinden. Het eiland kent heer unieke vorm en landschap door de vulkaan welke zich hier bevind. Zeker in de wintermaanden is deze bestemming erg populair bij vakantiegangers. Mocht onze lockdown dus iets langer duren dan kan je hier gewoon naar Madeira reizen.

Corsica

We hebben al Griekse en Italiaanse eilanden gehad en dan mag een Frans eiland niet ontbreken! Het Franse eiland Corsica wordt vaak vergeten, maar dat is volledig onterecht. Het eiland heeft prachtige dorpen welke je per auto kan verkennen. Maar veel leuker is om dit te doen per wandelroute. Deze wandelroute brengt je in 15 dagen langs de 15 mooiste dorpen van het eiland. Overigs zit je op het eiland ook perfect voor een strandvakantie.

Santorini

Laten we afsluiten met nog zo een prachtig Grieks eiland en dat is Santorini! In tegenstelling tot Zakynthos is dit eiland niet bekend om haar prachtige stranden, maar vooral om de schitterende blauw/witte dorpjes. Je kan hier verblijven in een appartement tegen een berg opgebouwd met eigen zwembad. Natuurlijk heb je dan uitzicht over het unieke dorpje en de schitterende kustlijn. Het eiland zelf is niet super groot, maar wat bijvoorbeeld leuk is om hierna gewoon naar een ander Grieks eiland te reizen. Voor je een vakantie boekt is het wel handig om het reisadvies in de gaten te houden. Hou hiervoor de website van Rijksoverheid in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button