Travel

6 redenen waarom Canada perfect is voor een camperreis

Een rondreis maken met een camper is een goede manier om in alle vrijheid veel van een land te zien. Heb je altijd al gedroomd van een rondreis met een camper en ben je op zoek naar een geschikte bestemming, stop met zoeken want Canada is hét perfecte land voor een rondreis. Waarom Canada erg geschikt is voor een rondreis met een camper, dat lees je hieronder.

Canada is een uitgestrekt land

Een camper is een voertuig waarmee je makkelijk kunt rondreizen. Wanneer je graag veel wilt zien van een land dan is een camper een ideaal vervoersmiddel, je hebt immers altijd al je spullen bij je en je hebt alle vrijheid om een land te ontdekken. En in een land zoals Canada is genoeg te ontdekken, dit land heeft namelijk talloze bezienswaardigheden zoals prachtige natuurparken, mooie meren en interessante steden. Maak bijvoorbeeld een avontuurlijke rondreis door West Canada, geniet van de Rocky Mountains, wandel door de mooiste bossen, beleef allerlei avontuurlijke activiteiten en bezoek steden zoals Vancouver en Victoria.

Geniet van een prachtige natuur

Canada staat uiteraard bekend om haar prachtige ongerepte natuur, wildernis en adembenemende meren. Een camperreis in Canada is één en al genieten en in een korte tijd kun je zien wat dit land allemaal te bieden heeft. Canada heeft prachtige natuurparken zoals Banff National Park en Jasper National Park, deze parken zijn zeker een bezoekje waard en ook goed te bereiken met een camper.

Gevoel van vrijheid

Voor veel mensen is het reizen met een camper het ultieme gevoel van vrijheid, je zit helemaal nergens aan vast en je kun gaan en staan waar je maar wilt. Met een camper heb je altijd alles bij de hand en dat zorgt voor extra veel vrijheid. Zie je namelijk onderweg een mooie bezienswaardigheid, zoek een geschikte plek voor de camper, installeer je spullen en ga genieten. Wil je ergens een dagje langer blijven, waarom niet? 

Genoeg campings onderweg

Omdat Canada een geliefd land is onder kampeerders zijn er ook voldoende campings te vinden. Je vindt in dit land verschillende soorten campings, van kampeerplekken midden in het bos tot aan plekken direct aan een meer. De meeste campings zijn goed onderhouden en hebben veel faciliteiten waardoor het kamperen extra comfortabel is. Veel campings hebben nette voorzieningen zoals elektriciteit, sanitair en water.

De infrastructuur is goed

Canada is een uitgestrekt land en heeft een flink netwerk aan (snel)wegen waardoor je makkelijk van a naar b kunt reizen. De infrastructuur in Canada is erg goed, vaak zijn de wegen erg breed en er zijn altijd voldoende grote parkeerplaatsen in de buurt van bijvoorbeeld winkels.

Een camper is voorzien van alle comfort

Een camper is toch een soort van huis op wielen en de campers die je in Canada kunt huren zijn vaak voorzien van alle comfort die je nodig hebt. Vaak heb je een complete inboedel en hoef je zelf niet van alles mee te slepen vanuit Nederland. In de camper vind je meestal ook een complete keuken met een gaskookplaat, koelkast en soms zelfs een oven. Ook vind je vaak in een camper een badkamer inclusief toilet, het is dus zeker luxe kamperen en allesbehalve behelpen. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg redeneren te bedenken waarom rondreizen met een camper in Canada een aanrader is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button