Fashion

3 tips om te besparen op kleding

Heb je het niet zo breed, maar wil je wel graag kleding van goede kwaliteit shoppen? Dat is heel logisch; kleding moet lang meegaan en comfortabel zijn. Daarom geven we jou in dit artikel drie tips om te besparen op kleding; zo zie je er leuk uit en houd je geld over voor andere dingen. 

Een tweede leven

Een goede manier om te besparen op het kopen van kleding, is door te zoeken naar tweedehands kleren. Dat wordt je tegenwoordig erg makkelijk gemaakt; waar je vroeger alleen in specifieke boetiekjes of bij de kringloop terecht kon, zijn er nu tal van websites die tweedehands kleding aanbieden. De grote speler is natuurlijk Marktplaats en ook Vinted wordt steeds populairder. Dit zijn websites en apps waar mensen hun gedragen kleding, schoenen en accessoires aanbieden. Zo kun je vaak aan leuke (designer) kleding komen, voor een zacht prijsje. Wist je dat er speciale websites zijn voor tweedehands vintage kleding? Niet alleen kun je op deze plekken goedkoper aan kleren komen, maar je kunt ook een authentieke look uit de jaren 50, 60 of 70 samenstellen.

Heb je zelf kleding die je niet meer draagt? Dan zou je in die zin kunnen besparen op kleding door het te verkopen. Van het geld dat je verdient, kun je weer nieuwe kleren en schoenen kopen en ondertussen heb je een ander blij gemaakt. Dat is een mooie win-win situatie!

Cashback korting

Er zijn verschillende websites die korting geven door middel van cashback aanbieden. Cashback betekent dat je via een website naar een online shop surft, winkelt en afrekent en punten opspaart die je eenvoudig kan laten terugbetalen op je IBAN. Zo kun je bijvoorbeeld bij Spaaractief shoppen bij BonPrix en tal van andere kledingwinkels. Het is wel belangrijk dat je altijd via de cashback website naar de webshop gaat, anders kan de shop de cashback niet registreren en krijg je geen geld terug.

Iedere Cashback actie heeft een ander percentage; soms is dat 0,5 procent, in andere gevallen geniet je van 2 procent cashback. Hoe hoger het bedrag dat je uitgeeft, hoe hoger je cashback wordt. Het lijkt misschien niet veel, maar wanneer je altijd shopt met een cashback, dan maken die bedragen uiteindelijk een groot verschil!

Ruilfeestjes

Een hele leuke manier om te besparen op kleding, is door mee te doen met ruilfeestjes. Er zijn verschillende websites die kledingruilfeesten organiseren, maar je kan dit natuurlijk ook zelf doen. Trommel je vrienden en vriendinnen op en laat iedereen een bepaald aantal kleren, schoenen en accessoires meenemen die ze niet meer dragen. Of pak het grootser aan en organiseer een kledingruilfeest voor de wijk! Hoe meer zielen, hoe meer kleren om te ruilen. 

Het leuke van ruilfeesten is niet alleen dat je bespaart op kleding – het kost immers niks – maar ook dat je een onwijs gezellig avond hebt. Ook heb je de kans om kleding uit te zoeken die je in de winkel misschien nooit zou zien liggen, wat je de mogelijkheid biedt om een nieuwe look te creëren. 

Uitverkoop!

Het klinkt simpel en dat is het ook. Koop je nieuwe kleren niet in het hoogseizoen. Natuurlijk kun je niet altijd voorkomen dat je nét op de eerste winterdag van het jaar uit je jas scheurt en je op dat moment een nieuwe moet kopen. Kun je echter het kopen van kleren uitstellen, doe dat dan ook. Het kan je een hoop geld schelen als je in de herfst een nieuwe bikini koopt of een zomerjurk in plaats van aan het begin van het seizoen. 

Aanbiedingen vindt je niet alleen aan het einde van een seizoen, maar gedurende het jaar zijn er verschillende uitverkopen waar je van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan Black Friday, waar je tegenwoordig al een dikke week gebruik van kunt maken. Ook zijn er vaak uitverkopen rond of net na de kerst en zijn er veel webwinkels die het hele jaar door hoge kortingen hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button