Huis

Aanschaf van een industriële wasmachine

Voor verschillende branches geldt dat het gebruik van een industriële wasmachine interessant is. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, waar naast de vuile kleding van een ober of kok ook de gebruikte thee- en handdoeken snel gewassen moeten kunnen worden. Een volgende dag heeft het personeel de kleding immers weer nodig. Naast de horeca, hebben ook de gezondheidszorg en partijen in de recreatie baat bij een industriële wasmachine. Het gebruik van deze apparaten biedt verschillende voordelen, ten opzichte van het gebruik van een particulier model. In dit artikel leest u er meer over. 

Voordelen van de keuze voor een industriële wasmachine 

Zoals reeds genoemd biedt een industriële wasmachine verschillende voordelen ten opzichte van een particulier model. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een industriële wasmachine u een grote tijdswinst oplevert. Programma’s zijn korter, waardoor de verschillende wasjes snel na elkaar gedraaid kunnen worden; de industriële wasmachine werkt efficiënter dan andere modellen. Ook biedt een industriële wasmachine een groter aantal draaiuren, alvorens deze vervangen moet worden. Het heeft een positieve invloed op de total cost of ownership; per saldo is iedere wasbeurt goedkoper, dan bij het gebruik van een particulier model. Een andere reden om voor een industriële wasmachine te kiezen is het grotere aantal wasprogramma’s waaruit gekozen kan worden. 

Industriële wasmachine kopen of huren 

Bij de keuze voor een industriële wasmachine kunt u een apparaat huren of deze kopen. Het voordeel van het huren van industriële wasmachines zit in het feit, dat u zelf niet verantwoordelijk bent voor het onderhouden hiervan. Mocht er sprake zijn van een defect aan de wasmachine, dan wordt dit binnen een korte tijd opgelost door de verhuurder. Vaak heeft zo’n verhuurder een eigen team met monteurs. Daarbij hoeft u vooraf geen grote investering te doen; u betaalt maandelijks een vast bedrag voor het apparaat. Zorgt een uitbreiding van uw organisatie voor meer vuil wasgoed? Huur in dat geval een tweede of derde industriële wasmachine. Een voorbeeld van een professionele verhuurder van deze industriële machines is LDL Laundry. Het bedrijf biedt industriële wasmachines in verschillende varianten en formaten aan. 

Duurzame wasmachines van IPSO 

LDL Laundry biedt u onder meer industriële wasmachines van het merk IPSO aan. Dit is een betrouwbare en gerenommeerde partij, wat u ervan verzekerd dat het vuile wasgoed snel en volledig schoon uit de machine komt. De efficiënte werking van deze machines voorkomt een onnodig hoog energieverbruik. Kosten voor het gebruik van uw industriële wasmachines blijven op deze manier laag. 

Wasmachine combineren met een wasdroger 

Veel bedrijven hebben niet alleen baat bij een industriële wasmachine. Voor hen kan het daarnaast interessant zijn om een industriële wasdroger te huren. Op deze manier kan het vuile wasgoed al snel weer gebruikt worden. Denk aan hotels, waar het wasgoed in de ochtend uit de verschillende kamers wordt gehaald. In de middag wilt u de bedden opnieuw opgemaakt hebben voor de volgende gasten. De combinatie van een industriële wasmachine en wasdroger voorkomt dat u een grote voorraad aan bedlinnen en handdoeken achter de hand moet hebben. Andere apparaten die u zou kunnen overwegen zijn een strijkmangel en bijvoorbeeld een veerbodemwagen. Het maakt het verwerken van het vuile wasgoed makkelijker.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button