Health

Een AED kopen om uw buurt veiliger te maken

Heeft u een AED kopen al eens overwogen? Met een AED in uw woonwijk, uw appartementencomplex of bijvoorbeeld op de sportclub maakt u de omgeving veiliger. Mocht iemand in uw omgeving getroffen worden door een hartstilstand, dan kan direct begonnen worden met het reanimeren. Er hoeft niet gewacht te worden op de ambulancebroeders. Zodra zij arriveren, nemen ze de medische zorg over het slachtoffer van u over. Een moderne AED kopen betekent dat u ook zonder medische achtergrond kunt starten met reanimeren. De AED vertelt u precies in welke volgorde en op welk moment u de verschillende stappen dient uit te voeren. In dit artikel leest u hier meer over. 

Moderne AED kopen via Defibtech 

Defibtech is een vertrouwd importeur van kwalitatief hoogwaardige defibrillators in Nederland. Een AED kopen via Defibtech betekent dat u een door de FDA, de Amerikaanse Food and Drug Administration, goedgekeurde defibrillator aanschaft. Het verzekert u ervan, dat het apparaat werkt op het moment dat u dit hiervan verwacht. Bij de aanschaf van een AED heeft u de keuze uit verschillende modellen. Onderscheid maakt men tussen een Lifeline AED, het basismodel, en de geavanceerde Lifeline VIEW AED. Zoals de naam van deze modellen al doet vermoeden, is de Lifeline VIEW AED uitgevoerd met een geïntegreerd lcd-scherm. 

Voordelen van de Lifeline VIEW AED kopen 

Beide modellen van Lifeline zijn voorzien van een luidspreker. Aan de hand van gesproken instructies voert u de reanimatie uit. Voordeel van een Lifeline VIEW AED kopen is het feit, dat deze apparaten op het lcd-scherm tonen hoe de stappen moeten worden uitgevoerd. Het geeft u extra zekerheid bij het reanimeren. 

AED kopen met instructies in verschillende talen 

Bij een AED kopen heeft u niet alleen de keuze uit het basismodel en de Lifeline VIEW AED. Ook zitten er verschillen in de taal, waarin de instructies gegeven worden. U kunt de AED kopen met uitsluitend Nederlandstalige instructies. Een alternatief is een AED kopen met zowel Nederlandstalige-, als Engelstalige of Franstalige instructies. Zeker wanneer u in een omgeving woont of werkt met mensen met verschillende nationaliteiten, kan het verstandig zijn om voor meertalige instructies op de AED te kiezen. Het voorkomt dat de AED in een noodsituatie niet door iedereen in de omgeving te gebruiken is. 

Verschillende accessoires bij een AED kopen

Kijk bij een AED kopen niet alleen naar de verschillende defibrillators waaruit u kunt kiezen. U kunt de AED met verschillende accessoires combineren. Denk bijvoorbeeld aan een wandpaneel, welke de AED op afstand laat monitoren. Op het moment dat er onderhoud moet worden uitgevoerd, zoals het vervangen van de batterijen in de defibrillator of het vernieuwen van de elektroden, wordt u hier via het wandpaneel van op de hoogte gebracht. Het voorkomt dat de AED niet goed functioneert, op het moment dat iedere seconde telt. Buiten kan een wandkast een goede oplossing vormen. Het gaat vandalisme tegen en voorkomt dat de AED beschadigd raakt door ruige weersomstandigheden. Specifiek voor de sportclub is een AED draagtas het overwegen waard. U neemt de AED in deze draagtas eenvoudig mee van het ene naar het andere sportveld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button