beauty

Alles over de wereld van schoonheidsbehandelingen

In het huidige tijdperk van sociale media en perfect lijkende instagramfoto’s, is het des te belangrijker om te weten dat niemand perfect is. Iedereen heeft wel iets; de een heeft last van acne, de ander heeft last van roodheid in het gezicht. Ook de ‘perfecte’ foto’s die je voorbij ziet komen op Instagram hebben stiekem wel iets, alleen is dat heel netjes gecamoufleerd. Hoewel niemand perfect is, kunnen sommige ‘kwaaltjes’ enorm vervelend zijn. Gelukkig kun je met speciale schoonheidsbehandeling iets laten doen aan deze ergernissen. We vertellen je er hier alles over.

Acne 

Een voorbeeld van zo’n kwaaltje waar veel mensen last van hebben, is acne. Acne is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij je vooral veel mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen hebt in het gezicht, op de borst, rug nek of op de schouders. Naast dat het pijnlijk kan zijn, doet het vaak ook veel met het zelfvertrouwen van mensen. Je voelt je misschien aangekeken door anderen en verbergen met make-up lukt bijna niet. Bovendien wordt het vaak ook erger bij gebruik van make-up. Maar wat kun je dan wél doen? Dermatologen en schoonheidsspecialisten kunnen je een acne behandeling geven. Er zijn verschillende acne behandelingen, afhankelijk van jouw situatie. Zo kun je je huid laten reinigen, een medische peeling ondergaat of een behandeling nemen waarbij je littekens worden behandeld. Een andere tip is om je gezicht goed schoon te houden. Bij acne zijn er allemaal kleine ontstekinkjes die ontstaan door ophoping van talg en vuil. Door je gezicht goed schoon te houden, de juiste verzorgingsproducten te gebruiken en make-up te vermijden, kun je de acne wat verminderen. 

Kalknagels

Een ander vervelend kwaaltje waar veel mensen last van hebben zijn kalknagels. Kalknagels zijn gele of witte verdikte nagels, wat veroorzaakt kan worden door een schimmelinfectie, psoriasis of lichen planus. Kalknagels worden dus niet veroorzaakt door kalk, maar is meer een verzamelnaam voor verschillende soorten infecties. Omdat er dus verschillende oorzaken kunnen zijn, is het belangrijk de oorzaak eerst te achterhalen met behulp van een huisarts, dermatoloog of pedicure. Wanneer de oorzaak eenmaal is vastgesteld, kan de juiste behandeling beginnen. Een voorbeeld van een dergelijke behandeling is de kalknagel laseren. Door de warmte van de laser wordt de onderliggende schimmel gedood. Wil je daarnaast ook zelf aan de gang? Dan zou je de kalknagels kunnen weken in pure azijn of azijn gemengd met waterstofperoxide en ontsmettingsalcohol. Azijn is heel erg zuur, waardoor de schimmel wordt gedood en verminderd. Ga hier iedere dag een kwartiertje in en spoel vervolgens goed af met voldoende water. Bovenal is geduld essentieel bij de behandeling van kalknagels. Het kan lang duren voordat er weer een gezonde nagel is terug gegroeid. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button