Health

Gezond op weg met een persoonlijk voedingsschema

Of je nu probeert af te vallen of gewoon je dieet wilt verbeteren, maaltijdplanning is een gemakkelijke stap om je te helpen je doelen te bereiken. Er zijn tal van voordelen aan het vooraf plannen van je maaltijden die niet alleen je taille kunnen sparen, maar ook je gezondheid en sportprestaties kunnen verbeteren. Lees meer over de voordelen van een persoonlijk voedingsschema

Stem je porties af op je behoeften

Door je eigen maaltijden te plannen, kun je zien hoeveel je daadwerkelijk eet. Dit voorkomt ook dat je te veel eet in restaurants, die de neiging hebben om een ​​veel grotere portie te serveren dan je eigenlijk zou moeten eten. Ben je aan het trainen voor een sportief doel? Dan kan je ook specifieke maaltijden gebruiken. 

Eet gezond

Als je honger hebt en je bloedsuikerspiegel daalt, ben je meer geneigd om te eten wat je het snelst kunt krijgen. Dit is de reden waarom sommigen van ons genoegen nemen met de dichtstbijzijnde fastfoodketen met ongezonde opties. Maaltijdplanning elimineert dit probleem wanneer je een uitgebalanceerde maaltijd binnen handbereik hebt, gevuld met voedzaam voedsel.

Vaak wordt ongezond voedsel gekozen vanwege het gemak.  Als je de tijd kan nemen om maaltijden te plannen, een boodschappenlijstje te schrijven en fruit, groenten, volle granen en bonen beschikbaar te hebben, zullen ze handig worden en vaker worden gegeten.

Ga voedselverspilling tegen

Als het gaat om maaltijdplanning, ga je naar de supermarkt met een plan en weet je hoe je alle ingrediënten gaat gebruiken. Als elk product een doel heeft, hoef je je geen zorgen te maken over dingen in je koelkast die verloren gaan. Of je nu voor het hele gezin kookt of alleen voor jezelf, de tijd nemen om je maaltijden voor de komende week te plannen, is zeker de moeite waard. 

Laat je bijstaan door een personal food coach

Weten wat en hoeveel je mag eten is niet altijd makkelijk. Veel hangt af van je behoeften, metabolisme en je doelstelling. Daarom kan je kiezen voor een personal trainer Tilburg die je helpt met het opstellen van een persoonlijk voedingsschema. Deze helpt je om je doelen te bereiken. Of je nu gewicht wil verliezen, een sportief doel wil bereiken of gewoon gezond wil leven. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button