Travel

Alles wat je wil weten over Bulgarije voordat je erheen gaat

Het is zover, je bent aan het kijken voor de zomervakantie. Diverse plekken komen voorbij, maar heb je wel eens gekeken naar Bulgarije? Naast dat de zon er altijd schijnt en het bekend staat om een feestbestemming heeft het land nog veel meer te bieden. In dit blog vertellen wij je alles over Bulgarije en geven we tips hoe jij jouw reis het beste kan voorbereiden.

De basis van Bulgarije

Ondanks dat Bulgarije onderdeel is van Europa betaal je hier niet met de euro. Het land voldoet namelijk niet aan de regels die hiervoor gesteld zijn vanuit de Europese Centrale Bank. Je betaalt in Bulgarije met de lev. Omgerekend is één lev ongeveer 50 eurocent waard. Gelukkig is het leven in Bulgarije niet duur. Wanneer je op reis gaat is het verstandig om wat van de Bulgaarse munteenheid mee te nemen. Dit kan je voor je reis wisselen bij een wisselkantoor of je kan bij aankomst wat geld pinnen bij een automaat. Daarnaast is het aan te raden om een esim prepaid bij je te hebben in combinatie met onbeperkt data. Zo ben je overal bereikbaar en zit je nooit zonder internet. Handig wanneer je het adres wil zoeken van dat ene mooie plekje of de openingstijden wil bekijken van dat leuke restaurantje dat je onderweg tegen bent gekomen. Op dit moment zijn er geen reisbeperkingen om naar Bulgarije toe te gaan. Een coronavaccinatiebewijs is ook niet nodig. 

Zomervakantie of stedentrip

Iedereen is bekend met Sunny Beach. Dit is namelijk de populairste badplaats en uitgaansbestemming van Bulgarije. Toch is Bulgarije meer dan Sunny Beach. Je hebt er lange zandstranden, gezellige restaurantjes en cafeetjes die je kan vinden aan de boulevard. Ook heb je veel mogelijkheden aan leuke verblijven zoals hotels en hostels. Daarnaast heeft Bulgarije ook een oud centrum, genaamd Nessebar. Dit is de plek voor mensen die van cultuur houden. Bulgarije is ook een leuke bestemming om een stedentrip te maken. Zo is de hoofdstad van Bulgarije, Sofia erg leuk om te bezoeken. De rijke geschiedenis en de mooie architectuur maakt deze stad echt de moeite waard om te bezoeken. Ook vind je in deze stad veel badhuizen, kerken en musea. Daarnaast is het nachtleven erg levendig en zijn er genoeg restaurantjes om heerlijk te genieten van de Bulgaarse keuken. 

Weetjes

Het verkeer in Bulgarije is over het algemeen hetzelfde, behalve de zebrapaden. In Nederland is het normaal om voorrang te krijgen wanneer je een zebrapad betreedt. In Bulgarije is het niet vanzelfsprekend dat je voorrang krijgt. Let dus goed op en zorg dat je niet in gevaarlijke situaties terechtkomt. Ook zijn Bulgaren erg bijgelovig en knikken ze als ze nee bedoelen, en schudden ze met hun hoofd als ze ja bedoelen. Dit is in Nederland andersom. Bulgarije staat ook bekend als grootste wijnproducent ter wereld. Je zult al snel merken dat wanneer je een alcoholische versnapering besteld deze een stuk sterker zijn dan in Nederland. Het alcoholpercentage ligt hier namelijk een stuk hoger. Ook zijn ze in Bulgarije niet bekend met het alfabet dat wij in Nederland gebruiken. Ze gebruiken namelijk het cyrillische alfabet. Er is geen reden voor paniek: de lokale mensen helpen je graag. Ga jij voor een zomervakantie naar Bulgarije of toch voor een stedentrip?

Gerelateerde artikelen

Back to top button