Huis

Van chaos naar rust: 5 tips om je kledingkast logisch in te delen

Je kent het wel: onrust in je hoofd omdat je kledingkast chaotisch lijkt. Of nog vervelender: je hele kledingkast overhoop halen voor dat ene T-shirtje die je niet kunt vinden. We kennen het allemaal en toch is de oplossing heel simpel: Je kledingkast logisch indelen. Maar hoe richt je een kledingkast in zonder dat het chaotisch lijkt? Wij geven 5 praktische tips om je kledingkast logisch in te delen.

Tip 1. Welke kleding heb ik?

De eerste stap is om al je kleding te organiseren. Haal het uit je kledingkast en leg het bijvoorbeeld op bed. Sorteer je kledingstukken op categorieën, zoals truien, broeken, rokken, etc. Door deze inventarisatie te maken krijg je een duidelijk overzicht van wat je allemaal hebt en kun je beter bepalen welke kledingstukken je wilt bewaren en welke je weg wilt doen.

Tip 2. Zeg vaarwel tegen oude kleding

Nu je weet welke kledingstukken je wilt bewaren en welke niet, is het tijd om op te ruimen. Dit betekent niet alleen dat je kleren moet weggooien die je niet meer draagt, maar ook dat je de kledingstukken die je wilt bewaren op de juiste manier opbergt. Denk hierbij aan opvouwen of ophangen op de juiste manier. Kleding die je niet vaak draagt, kan je eventueel opbergen in vacuümzakken of dozen onder je bed. 

Tip 3: Maak gebruik van slimme opbergsystemen

Wist je dat er slimme opbergsystemen zijn op je kledingkast efficiënt in te delen? Denk bijvoorbeeld aan lades, hangrekken, manden, planken en schoenenrekken voor je praktische schuifdeurkast. Door slim gebruik te maken van deze opbergsystemen kan je meer kleding opbergen in dezelfde ruimte.

Tip 4: Houd het netjes

Nu je je kledingkast op de juiste manier hebt ingedeeld, is het ook belangrijk om het netjes te houden. Hang of vouw daarom je kleding netjes op voordat je het in de kast legt. Ruim de kledingkast ook regelmatig op. Door het netjes te houden, blijf je overzicht houden en voorkom je dat je kledingkast binnen de kortste keren weer een chaos wordt.

Tip 5: Kledingkast zelf samenstellen

Ben je van plan om binnenkort je kledingkast te vervangen of ben je al op zoek naar een nieuwe? Dan is er goed nieuws. Er zijn slaapkamerspeciaalzaken waarbij je de kledingkast helemaal zelf kan samenstellen. Van plankjes tot aan lades. Wil je bijvoorbeeld meer kleding ophangen óf toch juist meer kleding opvouwden op een plank? Jij bepaalt het helemaal zelf. Een kledingkast zelf indelen is razend populair op dit moment.

Opgeruimd staat netjes!

Met deze tips kan jij je kledingkast omtoveren van een chaotische bende naar een georganiseerde en rustige plek. Het organiseren van je kledingkast is dus niet alleen functioneel, maar kan ook bijdragen aan een positieve mindset en een duurzamere levensstijl. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van een opgeruimde en overzichtelijke kledingkast!

Gerelateerde artikelen

Back to top button