Travel

Beleef een unieke ervaring met een ballonvaart

Heeft u al eens overwogen een ballonvaart te boeken? Een ballonvaart biedt u gegarandeerd een unieke ervaring, welke niet te vergelijken is met bijvoorbeeld een rondvlucht in een klein vliegtuig. Het voordeel van zo’n vliegtuig is dat u relatief veel ziet in een kort tijdsbestek. U heeft echter niet de tijd om de omgeving écht in u op te nemen, daar de snelheid van een vliegtuig hier te hoog voor ligt. In het mandje onder de luchtballon heeft u die tijd wel. In dit artikel leest u meer over de mogelijkheden. 

Een ballonvaart kan het hele jaar door 

U kunt het hele jaar door een ballonvaart boeken. In principe werken aanbieders van ballonvaarten niet met een afgebakend ballonvaart seizoen. Wel geldt dat de kans op een annulering bij een ballonvaart in het najaar of de winter iets groter is, dan bij een vaart in de zomer. Immers, het weer is in de laatste maanden van het jaar vaak behoorlijk onstuimig. De veiligheid van deelnemers aan een ballonvaart staat altijd voorop. Ervaren, professionele piloten van aanbieders van ballonvaarten zullen kort voor de ballonvaart vaststellen of de omstandigheden geschikt zijn voor het opstijgen met de luchtballon. 

Beleef een unieke ervaring tijdens een ballonvaart 

Zoals eerder genoemd zal een ballonvaart in de u vrijwel zeker een unieke ervaring bezorgen. Vanuit de lucht ziet u uw omgeving op een hele andere manier, dan wanneer u bijvoorbeeld met de auto of fiets door de regio zou trekken. Het is iets wat u eigenlijk eens meegemaakt zou moeten hebben. De ballonvaarten vertrekken in de vroege ochtend en in de namiddag. De exacte tijd van opstijgen is afhankelijk van het seizoen waarin u een ballonvaart boekt. Dit heeft logischerwijs te maken met de lengte van de dagen; in de winter komt de zon pas later op dan in het voorjaar en de zomer. De opstijglocaties voor een ballonvaart liggen verspreid door het hele land. Welk deel van Nederland zou u vanuit de lucht willen bekijken? 

Ballonvaarten online te boeken 

Om deel te kunnen nemen aan een ballonvaart is het zaak uw tickets vooraf online te boeken. U heeft hierbij verschillende mogelijkheden. Zo wordt er allereerst onderscheid gemaakt tussen een ballonvaart met meerdere deelnemers en een privé vaart. Logischerwijs liggen de kosten van zo’n privé vaart hoger, dan die van een gedeelde ballonvaart. Een privé ballonvaart is het overwegen waard, wanneer u bijvoorbeeld samen met uw partner, vrienden of het gezin op wilt stijgen. Daarnaast kunt u bij sommige aanbieders, waarvan Ballonvaartcentrum van Manen een voorbeeld is, lastminute tickets boeken voor een ballonvaart. Het voordeel hiervan zit in het feit, dat de tickets met een hoge korting worden aangeboden. Dit betekent dat een ballonvaart helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button