HuisTrends

Stalen binnendeuren worden steeds populairder, en dit is waarom

Of je nu de volledige deur of alleen het kozijn zoekt, staal biedt op lange termijn de beste waarde voor deuren. Hoewel stalen deuren af en toe meer kunnen kosten dan vergelijkbare houten deuren, zijn hun initiële kosten vaak lager dan die van een glasvezel deur.

Houten deuren kunnen mogelijkheden bieden voor een prachtig, persoonlijk en organisch uiterlijk, maar die met een verfijnd ontwerp of eersteklas hout worden snel prijzig, en kosten vaak meer dan een gelijkwaardige stalen deur. Omdat hout snel vocht opneemt, kan het afbladderen, bobbelen, kromtrekken, verdraaien, en buigen. Het kan erg duur zijn om deze beschadigde deuren te vervangen of te repareren.

Stalen deuren zijn essentieel als je waarde op lange termijn zoekt

Want bij goed onderhoud gaan ze vaak 30 jaar of langer mee. Als onderhoud of reparaties nodig zijn, zijn ze vaak veel minder duur dan die voor vergelijkbare houten deuren. Ze zijn gemaakt om langer mee te gaan dan hun houten tegenhangers. Stalen deuren hebben weinig tot geen onderhoud nodig, vergeleken met houten deuren, die routine-onderhoud nodig hebben. Stalen binnendeuren zijn bestand tegen roest en kunnen zelfs de uitgaven voor temperatuurbeheersing van je woning verlagen, omdat ze goede isolerende kwaliteiten hebben. Aan de andere kant zijn houten deuren lang niet zo energiezuinig.

Stalen deuren kunnen nogal snel krassen of deuken oplopen, maar ze zijn gemakkelijk te repareren en hoeven niet zo vaak vervangen te worden als deuren van glasvezel of hout dat doen.

Waar moet je nog meer op letten als je geïnteresseerd bent in stalen deuren?

Ze zorgen voor een betere geluiddemping. Geluidsoverlast van de ene kamer naar de andere kan verminderd worden met het gebruik van stalen binnen deuren. Ook zijn ze eenvoudig schoon te maken. Ze bieden voor industrieel en commercieel gebruik verschillende voordelen die net zo goed van belang zijn voor woonhuizen.

Deze energiezuinige deuren bevatten een schuimlaag aan de binnenkant die isoleert tegen hitte en kou. Stalen deuren zullen zichzelf uiteindelijk terugbetalen.

Stalen binnendeuren worden steeds populairder, en dit is waarom

Hoe stijl je stalen deuren in je huis?

Stalen deuren zijn tegenwoordig weer helemaal in! En dat is niet voor niets. Commerciële stalen deuren en kozijnen hebben misschien niet dezelfde ontwerpmogelijkheden als die van hout, maar met het juiste metalen lijstwerk kan hun uiterlijk veranderd worden zonder hun functionaliteit aan te tasten.

Een goed alternatief om de hoeveelheid energie die in je huis bewaard wordt te optimaliseren is staal. Volgens onderzoek hebben stalen deuren in feite een bijna vijf keer hogere isolatiewaarde dan deuren die helemaal van hout gemaakt zijn.

Stalen deuren zijn ook nog eens enorm energie efficiënt

De ongelooflijke energie efficiëntie van stalen deuren is het resultaat van een paar belangrijke kenmerken. Ten eerste wordt elke stalen ingangsdeur gevuld met eersteklas isolatieschuim, wat op een zeer nauwkeurige en nauwgezette manier gebeurt om het best mogelijke resultaat te garanderen.

De voegen en verbindingen van de deur worden gemaakt met hoogwaardige thermische lijm, wat het tweede belangrijke onderdeel is. De combinatie van deze factoren maakt het sterk geleidende metaal van de stalen ingangsdeur tot een krachtpatser voor energiebehoud en -besparing.

Niet alleen als binnendeuren doen stalen deuren hun werk: als buitendeuren presteren stalen deuren doorgaans ook enorm goed. Dit betekent dat je jouw binnendeuren goed kan afstemmen op je buitendeuren. Stalen deuren bieden uitstekende weerstand tegen extremen in temperatuur en weer. Ze zijn waterdicht, waardoor je ze eenvoudig kunt gebruiken in klimaten met veel neerslag, maar ook met hoge temperaturen. Ze zijn ook bestand tegen roest, scheuren en buigen. Ze vergen minder onderhoud omdat stalen deuren gegrond en geschilderd kunnen worden. Ook kun je de weerstand van de deur verbeteren door ze te schilderen en te gronden.

Het feit dat stalen deuren energie besparen is een van de bijkomende voordelen. Traditionele houten deuren hebben een vijf keer lagere isolatiefactor dan stalen deuren. Staal helpt je de temperatuur in je huis te regelen en bespaart elektriciteit door warmte of kou binnen te houden. Bovendien is staal volledig recyclebaar. Je kunt het milieu sparen en tegelijkertijd je huis warm houden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button