Overig

Borrelavond organiseren? Zo doe je dat!

Toe aan een avond met vrienden of familie? Borrelen, genieten van heerlijke hapjes en gezelligheid? Dan wordt het hoog tijd om een borrelavond te organiseren. Maar hoe? Wat moet je daarvoor in huis halen? In dit artikel delen we de beste tips en tricks voor een onvergetelijke borrelavond. 

Haal tijdig de boodschappen in huis 

Er komt veel kijken bij het organiseren van een feest. Hoe klein deze ook mag zijn. Zelfs een borrelavond vraagt om de nodige voorbereidingen. Daarom is het belangrijk dat er tijdig boodschappen wordt gedaan. Stel dit niet uit tot de allerlaatste dag. Dan is het al druk genoeg. Denk aan het maken van hapjes, het voorbereiden van de woning en allerlei andere dagelijkse activiteiten. Ga daarom minimaal een week van tevoren naar een supermarkt in de buurt en haal alvast alles in huis. 

Dit vraagt natuurlijk wel om de juiste planning. Weet wat er gaat gebeuren die avond. Wat er geserveerd gaat worden en wat iedereen wil drinken. Maak lijstjes met wat nodig is en schakel indien nodig extra hulp in. 

Bedenk een thema 

Er hoeft geen reden te zijn om een borrelavond te organiseren. Sterker nog: de beste borrelavonden worden spontaan bedacht. Gewoon om het weekend te vieren. Het samenzijn met vrienden. Gewoon zomaar. Maar dat betekent niet dat je het niet wat specialer kunt maken. Bijvoorbeeld door hier een thema aan te verbinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chique thema? Laat alle gasten in hun meest feestelijke kleding komen, serveer extra feestelijke hapjes en de lekkerste champagne. Kleed eventueel ook het huis in stijl aan. Zo wordt het gegarandeerd een avond om nooit te vergeten. 

Borrelhapjes 

Bij een drankje horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Borrelhapjes welteverstaan. Dit zijn meestal kleine, verschillende hapjes. Het mooie van borrelhapjes is dat er eigenlijk geen regels zijn. Alles is mogelijk. Je kunt voor een schaal met groente en fruit kiezen, maar ook frituur doet het altijd goed. Misschien denk je juist wel aan extra culinaire hapjes. Wraps met carpaccio of zalm bijvoorbeeld. Dat zijn echte publieksfavorieten. 

Geen zin om zelf uren in de keuken te staan? Vraag dan eens aan de slager wat hij kan betekenen. Zij kunnen meestal ook catering verzorgen. Zo kunnen allerlei verschillende hapjes op basis van jouw persoonlijke wensen worden samengesteld. Een goedkoper alternatief is het kiezen van kant-en-klare hapjes in de supermarkt. Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde tapasbakjes die je in veel supermarkten terugziet. Heel simpel en ontzettend lekker. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk. 

Huis aankleden 

Als er gasten komen, is het wel zo leuk om het huis extra gezellig aan te kleden. Dit kan heel groots, maar je kunt het ook klein houden. Steek bijvoorbeeld gezellig wat kaarsen aan, zet een zacht achtergrondmuziekje op en zorg ervoor dat het huis schoon en opgeruimd is. Dan oogt het al direct een stuk feestelijker. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button