Tuin

Bouw je eigen kas met acrylaat

Story Highlights
  • Voordelen van acrylaat
  • Geniet het hele seizoen door

De lente begint er aan te komen, dus bij veel mensen begint het weer te kriebelen om in de tuin aan de slag te kunnen. Vandaar ook deze tip, want hoe leuk is het om je eigen groenten of planten te kweken in een tuinkas van acrylaat! Een acrylaat tuinkas biedt een ideaal klimaat en bescherming voor je planten, staat super mooi in je tuin en is als je een beetje handig bent ook prima zelf te maken.

Voordelen van acrylaat 

Acrylaat wordt in de volksmond ook wel plexiglas genoemd en is een van de bekendste soorten kunststoffen. Het materiaal is onovertroffen helder: het laat meer licht door dan glas en is bovendien 25 keer sterker dan glas in dezelfde dikte, dit terwijl het de helft minder weegt. Deze eigenschappen maken het materiaal uitermate geschikt voor beglazingstoepassingen in de buitenlucht want het kan hierdoor tegen veel weersomstandigheden. Een bijkomend pluspunt is dat het niet vergeelt waardoor het een lange levensduur heeft. 

Maar het grote voordeel voor een handige tuinierder is dat het materiaal ook heel goed te bewerken is. Je kunt het prima zelf zagen in de formaten die je nodig hebt, maar ook boren gaat prima. Hierdoor zijn constructies als een tuinkas in een frame heel goed te maken. Mocht je nou niet zo handig zijn met een zaag, kun je natuurlijk ook de formaten die je nodig hebt alvast op maat gezaagd te bestellen.

Geniet het hele seizoen door

Een ideaal leefklimaat voor je planten is dus niet moeilijk om te realiseren. Met acrylaat als beglazingsmateriaal heb je een perfecte tuinkas waardoor je het hele groeiseizoen kan genieten van je eigen geteelde groenten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button