Overig

Hoe werkt Bitcoin mining?

Story Highlights
  • Bitcoin stijgt naar recordhoogte
  • Vraagt om, geavanceerde hardware en grafische kaarten
  • Beloning: 12,5 nieuwe bitcoins

Wie een kijkje neemt op de BTC koers die ontdekt dat de cryptomunt met een waarde van 60.000 dollar opnieuw een magische grens heeft gepasseerd. Daardoor is de waarde van de cryptomunt de afgelopen twaalf maanden vertienvoudigd. Ook andere cryptovaluta doen het goed, check ook maar eens de Ripple koers. Ook het feit dat steeds meer banken iets doen met cryptogeld en het feit dat creditcard maatschappijen onder andere de Bitcoin omarmen, verklaart de groei van de munt.

Mining en de noodzaak van speciale hardware en grafische kaarten

Als het om de Bitcoin gaat, komt ook vaak de term mining voorbij. Maar wat is dat dan en hoe werkt Bitcoin mining? Mining heeft alles te maken met het feit dat het vastleggen van de transacties die in het Bitcoin netwerk – blockchain – plaatsvinden. In ruil voor minen, maken de miners kans om zelf in het bezit te komen van nieuwe bitcoins. Zoals bekend komen er van deze cryptovaluta maximaal 21 miljoen op de wereld. Niet meer en niet minder.

Het oplossen van zeer moeilijke en gecompliceerde rekensommen

Wie wil minen, moet in elk geval het bezit zijn van geavanceerde hardware. Ook dien je in het bezit te zijn van verschillende grafische kaarten. Minen is in essentie niets meer of minder dan het vastleggen van de door het netwerk goedgekeurde transacties vanuit de blockchain. Dat je als miner over geavanceerde apparatuur moet beschikken, heeft te maken met de zeer ingewikkelde rekensommen die opgelost moeten worden.

Beloning bestaat uit onder meer 12,5 nieuwe Bitcoins

Is de miner degene die als eerste de som weet op te lossen, dan mag een nieuw blok toegevoegd worden aan de blockchain met goedgekeurde transacties. De miner ontvangt eveneens 12,5 nieuwe bitcoins en een vergoeding voor de transactiekosten die bij mining gelden. Dan nog even terug naar de eerder al genoemde Ripple koers. Ripple is een real-time bruto afwikkelingssysteem, valutawissel en remise netwerk, dat gecreëerd is door Ripple Labs Inc.

Maakt transacties van elke omvang mogelijk en dat zonder terugvorderingen

Deze onderneming is gevestigd in Amerika en bestaat vanaf 2012. Ripple is gebouwd op ene gedistribueerd open source protocol en het biedt ondersteuning aan tokens die fiatvaluta, crypto’s en grondstoffen van waarde vertegenwoordigen. Dan kun je denken aan frequente vliegermijlen of mobiele minuten. Het bedrijf claim dat het veilige, onmiddellijk en bijna gratis wereldwijde financiële transacties van elke omvang mogelijk te maken, en dat zonder terugvorderingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button