Fashion

Creatieve carnavalsoutfits voor 2023

De elfde van de elfde is weer geweest, dus hoog tijd om je voor te bereiden op carnaval! Weet jij al welke stad je gaat bezoeken? Wordt het Lampegat, of toch Oeteldonk? En weet je al welke carnavalskleding je wilt dragen? Dat is ieder jaar weer een uitdaging, dus we helpen je alvast aan wat inspiratie. 

Gebruik film of serie als inspiratie

Ieder jaar zijn er weer films en series die inspiratie bieden voor wat je met carnaval aantrekt. Denk bijvoorbeeld aan eerdere jaren waarin outfits uit La Casa de Papel en Squid Game op de straten te zien waren. Welke serie is voorafgaand aan de komende carnavalsviering populair? Hou het in de gaten voor de leukste outfitinspiratie!

Volg het nieuws

Wat speelt er allemaal in het nieuws dit jaar? Ook dit kan een bron zijn voor een leuke carnavalsoutfit. Wil je bijvoorbeeld een statement maken voor het milieu of lgbtq+ rechten? Dat kan je met carnaval gewoon in je kleding verwerken.

En vind jij een outfit die op het randje is wel wat, en is er iemand in opspraak gekomen? Vorig jaar zijn er bijvoorbeeld twee vrienden verkleed gegaan als Glennis Grace en Jumbo-medewerker. En ook een Kajsa Ollongren-vermomming met haar ‘functie elders’ documenten is vorig jaar gespot.  

Bloemetjesgordijn of paard in de gang

Er zijn ontzettend veel carnavalskrakers. Nummers om in die tijd van het jaar gezellig op te hossen. ‘Weet je wat ik graag zou willen zijn? Een bloemetjesgordijn, een bloemetjesgordijn’ of ‘Er staat een paard in de gang, ja ja, een paard in de gang’ zijn natuurlijk oude bekenden. 

Deze nummers kunnen ook inspiratie zijn voor jouw carnavalsoutfit van dit jaar. Denk aan een bloemetjesgordijn-jurk of met je vriendengroep als paard verkleed gaan. Zet je carnavalsplaylist maar vast aan, kom in de stemming en wees creatief. Als welk nummer ga jij dit jaar verkleed?

Ondanks de vele liedjes nog wat extra inspiratie nodig? Allerlei leuke carnavalsoutfits met verschillende thema’s vind je hier. 

Maskers van bekende mensen

Ben jij niet zo handig met DIY en wil je wel een creatieve outfit dragen tijdens carnaval? Dan kan je ook een masker printen met iemands gezicht erop. Denk bijvoorbeeld aan een lid van het Britse Koningshuis, wereldleider of een bekende artiest. 

En wat dacht je van maskers van je vriendengroep? Zo kan iedereen een masker van een ander dragen. Daarmee wordt ‘ik wou juist dat ik jou was’ even een dagje werkelijkheid. Trek elkaars meest kenmerkende kleren aan en je bent ready to go!

Gerelateerde artikelen

Back to top button