Travel

Culinair genieten in Nieuw-Zeeland en Australië: De smaakvolle hoogtepunten van beide landen

Nieuw-Zeeland en Australië staan bekend om hun diverse culinaire highlights. Het is dan ook zeker geen verkeerd idee om dit een keer uit te proberen tijdens je welverdiende rondreis door deze landen. Want wat mag je nu eigenlijk echt niet missen tijdens je vakantie Nieuw Zeeland  of in Australië? Zoek daar niet verder voor. We hebben de belangrijkste smaakvolle hoogtepunten van beide landen alvast voor je op een rijtje gezet in dit blog. Hierdoor kun je alvast de nodige dosis inspiratie voor je reis opdoen.

Zet je tanden in een traditionele Hangi

Maak je een rondreis door Nieuw-Zeeland? Probeer dan zeker een keer de traditionele Māori-methode van koken. De gerechten worden voor je klaargemaakt in een aardoven, wat ook wel “hangi” wordt genoemd. Dit omvat het bereiden van vlees, zoals lamsvlees en kip, samen met aardappelen, zoete aardappelen en groenten onder de grond. Probeer daarna ook zeker een keer het beroemde Nieuw-Zeelandse ijs met stukjes honingraat, ook wel bekend als “Hokey Pokey” ijs. De kers op de kaart? Dat zijn de Nieuw-Zeelandse wijnen, met name Sauvignon Blanc. Deze wijnen zijn wereldberoemd. Bezoek wijngaarden in Marlborough of Hawke’s Bay voor wijnproeverijen.

Probeer een typische Australische barbecue uit

En tijdens een rondreis Australië? Ervaar de iconische Australische barbecue cultuur met sappige steaks, worstjes, garnalen en kangoeroevlees. Deze gerechten worden vaak helemaal afgemaakt met salades en sauzen. Het zijn de perfecte gerechten om lekker de hele avond van te genieten. Hier haalt iedere culinaire liefhebber zijn of haar hart helemaal op. Het vlees komt perfect tot zijn recht dankzij de rokerige smaak en de fantastische omgeving waar je heerlijk kunt eten. Tel daar een glas Australische wijn bij op en je weet zeker dat je hier helemaal in je nopjes bent.

Maak kennis met de lokale gerechten door een bezoek te brengen aan een markt

Het maakt niet uit welk land je bezoekt, je gaat vast en zeker vanaf de eerste dag genieten van de culinaire hoogtepunten en smaken die Nieuw-Zeeland en Australië te bieden hebben. Vergeet niet om lokale markten en eetgelegenheden te verkennen om het beste van de lokale keuken te proeven. Ideaal om meteen de nodige boodschappen te doen voor het geval je wat vaker zelf wilt gaan koken in de avond. De geuren van verse vis, kruiden en specerijen prikkelen hier vanaf het eerste moment je zintuigen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button