AutoTrends

De beste hybride auto’s van dit jaar

Wil je graag overstappen op een hybride auto of rij je al hybride maar ben je toe aan een andere auto? Dit is eigenlijk een ideale tijd om hybride of elektrisch te rijden, want er komen iedere maand nieuwe modellen bij. Dat maakt het echter niet makkelijker om een keuze te maken. Wat in ieder geval helpt, is om goed jouw wensen en eisen op een rijtje te zetten voor je nieuwe auto. Op basis daarvan kun je al wat modellen afstrepen. Vind je het nog steeds lastig om te kiezen? In dit artikel zetten wij de beste hybride auto’s van dit jaar op een rijtje om de keuze wat makkelijker voor je te maken!

1. Renault Austral

De Renault Austral is de meest recente hybride auto van het Franse merk. Het is een SUV uit het C-segment en kan dus met gemak vijf volwassen personen vervoeren. Daarnaast blijft er nog eens ruimte over voor 500 liter aan bagage. Uniek aan deze auto is de ruime beenruimte op de achterbank (27,4 centimeter). De Austral is verkrijgbaar met verschillende motoren en is voorzien van geavanceerde technologie om de bestuurder te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een Driving Assistant en Adaptive Cruise Control. Op zoek naar een ruime hybride auto die je van alle gemakken en comfort voorziet? Dan is dit de ideale auto voor jou.

2. De Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een auto waar veel mensen bij zweren en je kunt hem nu ook als hybrid of mild-hybrid rijden. Een mild-hybrid heeft geen plug-in mogelijkheid, maar laadt zichzelf op tijdens het rijden. Voor zakelijke rijders is de hybride versie van de klassieke Volkswagen Golf een perfecte keuze. Niet alleen dankzij de volledige uitrusting die de auto biedt, zelfs zonder de extra opties meegenomen, maar ook door het zuinige brandstofverbruik. De nieuwste hybride Volkswagen Golf heeft zelfs 245 pk en een ruim elektrisch bereik.

3. De Peugeot 308

De Peugeot 308 hybrid heeft een sterke aandrijving en bovendien een strak en luxe design. Het Franse merk heeft gezorgd voor een verbeterde plug-in hybride aandrijflijn die zuiniger, schoner en sterker is dan andere auto’s in dezelfde prijsklasse. Rij je liever volledig elektrisch? Dan kun je beter nog even wachten tot 2023, want dan komt er een volledig elektrische Peugeot 308 op de markt!

4. Hybride uitvoering van de Volvo XC40

Volvo staat niet voor niets bekend als een enorm degelijk en veilig merk. Het zijn ideale gezinsauto’s, vooral de ruime SUV’s. De hybride XC40 valt qua prijs en kwaliteit wel in het luxere segment, maar is het geld dubbel en dwars waard. Dit model werd zelfs verkozen als Auto van het Jaar. De hybride uitvoering van de Volvo XC40 heeft maar liefst 260 pk aan vermogen en tot 50 kilometer puur elektrisch bereik. Zoals we van Volvo gewend zijn, is dit model ook voorzien van de meest geavanceerde veiligheidstechnologie. Het is een favoriet in de zakelijke wereld, maar kan ook als een hele fijne gezinsauto fungeren. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button