Overig

De beste inspiratie voor teambuilding

Of je nu werkt bij een groot bedrijf, lid bent van een vereniging of een grote vriendengroep hebt, teambuilding is altijd belangrijk. Het zorgt ervoor dat je als groep veel beter kunt functioneren. Een teambuilding van De Tuinderij zorgt direct voor een goede groepsdynamiek. Het aangaan van een goede teambuilding activiteit kan veel verschillende vormen aannemen. In dit blog bericht willen we je graag inspiratie geven voor een goede teambuilding!

Rustige teambuilding activiteiten

De meeste mensen denken dat teambuilding activiteiten erg druk moeten zijn. Er wordt in de meeste gevallen gedacht aan sporten of iets samen bouwen. Dit is echter niet het geval. Je kunt ook rustige teambuilding activiteiten ondernemen. Ga bijvoorbeeld met het hele team een rondvaart doen op een westlander. De teambuilding zit hem dan niet in het nemen van de leiding, maar juist in elkaar beter te leren kennen. Doordat je een betere band opbouwt met elkaar, ga je makkelijker met elkaar kunnen samenwerken. Je kunt dan namelijk makkelijker rekening houden met elkaar, omdat je meer over diegene te weten bent gekomen.

Met het team spellen spelen

Uiteraard kun je ook kiezen voor een meer actieve teambuilding. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om samen te sumoworstelen of levend tafelvoetbal te spelen. Door met het hele team te gaan sporten, maak je veel lol. Daarnaast wordt er ook gericht om samen een goed team te vormen. Als je bijvoorbeeld levend tafelvoetbal gaat doen, wordt je ingedeeld in twee teams. Als je vervolgens goed samenwerkt met je team, kun je de wedstrijd winnen. Uiteraard is het ook belangrijk dat je samen veel lol maakt. Door herinneringen te maken met het team, ga je merken dat het werken ook leuker wordt. Je kunt dan sneller een leuk gesprek beginnen dat verder gaat dan enkel het werk.

Individuele spellen spelen

Als je aan teambuilding denkt, ga je al snel verdelen in teams. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Door individuele spellen te spelen, kun je elkaar beter leren kennen. Zo kun je veel lol maken, maar tegelijkertijd ook elkaar aanmoedigen. Niks is natuurlijk beter voor de band dan elkaar aan te moedigen. Ga bijvoorbeeld een leuke WC-potten race doen met het hele team. Vervolgens kun je elkaar aanmoedigen of juist inhalen. Door deze activiteiten samen te beleven, gaat het groepsgevoel een grote boost krijgen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button