Huis

De leukste interieurprojecten met steigerbuizen!

Steigerbuizen zijn momenteel razend populair. Als je bij mensen thuis komt, zie je dan ook steeds vaker dat steigerbuizen gebruikt worden voor het interieur. De steigerbuis wordt namelijk vaak gebruikt om meubels van te maken. Zo kun je erg leuk zelf verschillende ontwerpen maken van steigerbuizen, zoals bijvoorbeeld een kapstok. In dit blog bericht willen we je graag inspireren om zelf aan de slag te gaan met het maken van steigerbuis meubels!

In wat voor interieur passen steigerbuizen?

Steigerbuizen passen in veel verschillende interieurstijlen. Het ligt er namelijk aan hoe je de steigerbuizen gebruikt voor de meubels. Steigerbuismeubels kunnen in veel verschillende soorten en maten gemaakt worden. In de meeste gevallen zijn steigermeubels te vinden in een industriële woonstijl. Dit heeft er vooral mee te maken dat de steigermeubels veelal robuust zijn. Tegenwoordig zie je in vrijwel ieder interieur wel een touch van de industriële woonstijl terugkomen. Heb jij een heel interieur in deze woonstijl? Dan zijn steigermeubels perfect om toe te voegen. De meubels zorgen ervoor dat je een uniek interieur krijgt. Je hebt hiervoor verschillende keuzes. Je kunt ervoor kiezen om de steigermeubels zelf te maken. Je kunt een eigen ontwerp verzinnen of een bouwpakket gebruiken. Daarnaast kun je er ook kant-en-klare varianten van bemachtigen.

Welke steigermeubels kun je zelf maken?

In steeds meer woningen of horecagelegenheden kom je het gebruik van steigermeubels tegen. Dit komt natuurlijk doordat de steigermeubels de laatste jaren veel populariteit hebben gewonnen. Het gebruik van de steigerbuis maakt het mogelijk om veel verschillende projecten aan te pakken voor je interieur. Er zijn namelijk talloze verschillende meubels die je kunt creëren met het gebruik van steigermeubels. Zo worden er bijvoorbeeld steeds vaker kapstokken gemaakt van steigerbuizen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat steigerbuizen erg sterk zijn en ze perfect op maat te zagen zijn.

Meubels van steigerbuizen en steigerhout

Naast dat je zelf kunt kiezen voor een kapstok van steigerbuizen, zijn er nog veel meer leuke meubels die je kunt maken. Ga bijvoorbeeld eens kijken naar de mogelijkheden voor een kledingkast. Deze kun je namelijk erg goed zelf maken met de hulp van steigerbuizen en steigerhout. Naast de kledingkast, is het ook mogelijk om een leuk industrieel kledingrek te maken. Je gebruikt hiervoor gemakkelijk de (zwarte) steigerbuis. Doordat de steigerbuizen erg sterk zijn, wordt ook het kledingrek erg sterk. Om het kledingrek helemaal af te maken, kun je ervoor kiezen om er wieltjes onder te doen. Op deze manier kun je het kledingrek gemakkelijk van plek wisselen.

Bouwpakketten met steigerbuizen

Ben je geen ervaren klusser, of vind je het lastig om een design zelf te maken? Dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een compleet bouwpakket. In dit bouwpakket zit alles wat je nodig hebt om bijvoorbeeld een kapstok van steigerbuizen te maken. Je vindt bijvoorbeeld alle steigerbuizen en koppelingen in het bouwpakket. Vervolgens wordt er ook in een handige beschrijving precies weergegeven hoe je de kapstok in elkaar moet zetten. Deze bouwtekening is gemakkelijk te volgen door alle stappen te doorlopen. Je hoeft hier geen ervaren klusser voor te zijn en je hebt de kapstok binnen no-time in elkaar gezet. Je kunt dan direct gaan genieten van je eigen en vooral zelfgemaakte kapstok!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button