Huis

De beste waterontharder voor al jouw apparaten

Heb jij een vaatwasser of wasmachine die niet meer goed werkt? Dan zou dat nog weleens kunnen komen omdat ze allebei last hebben van hard water. Dat is zonde, want dat maakte de apparaten een stuk minder goed en zorgt ervoor dat ze sneller stuk gaan. Reden dus om een waterontharder kopen. Daarmee zorg je dat al jouw apparaten voor een lange tijd helemaal mee kunnen. Ben je benieuwd wat een waterontharder eigenlijk is en waar je allemaal op moeten letten bij de aanschaf? Lees dan gauw verder. 

Wat is hard water eigenlijk?

Wanneer je last hebt van hard water komt het er eigenlijk op neer dat je een zeer hoge concentratie van calcium en magnesium in het water hebt. Als deze concentratie heel hoog is, dan zorgt dat ervoor dat het water hard wordt. Dat heeft gelukkig vrijwel geen effect op je gezondheid, maar toch ziet het er onsmakelijk uit en bovendien werkt het je apparaten erg tegen. Het zorgt namelijk dat ze niet meer goed werken. 

Dat laatste komt omdat calcium – en magnesiumionen de neiging hebben om zich vooral een verwarmingselement vast te maken. Wanneer dat gebeurt, kan het element het apparaat in kwestie niet meer goed verwarmen. Om vervolgens alsnog de temperatuur te bereiken die je nodig hebt om bijvoorbeeld jouw was of vaat goed schoon te krijgen, gaat het verwarmingselement veel harder werken. Dat kost een hele hoop meer stroom en dat maakt vervolgens weer het apparaat een stuk sneller kapot. Zonde natuurlijk want als je het apparaat met een waterontharder goed onderhoudt, kan jij nog veel langer van al jouw apparaten genieten. Niet alleen geld besparen, maar ook goed voor het milieu. Maar welke waterontharder moet je aanschaffen? 

Voor welke waterontharder moet je gaan?

Bij de keuze voor de waterontharder moet je op een aantal dingen letten. Allereerst is het belangrijk om te zien of deze beschikt over keramische schijven in plaats van over kunststof. Keramiek gaat namelijk een stuk langer mee en dat zorgt dat niet alleen dat jouw apparaten minder snel slijten maar ook dat de waterontharder het goed volhoudt. 

Tevens wil je een waterontharder die over een fijne features beschikt waarmee je helemaal zelf kan bepalen hoe je het apparaat instelt. De WTR Ceramic Premium 20 is zo’n waterontharder. Deze beschikt over een eenvoudig bedieningspaneel waarmee je deze helemaal zelf naar eigen wens kan programmeren. 

De beste waterontharder voor al jouw apparaten

Ideaal als je bijvoorbeeld een wasmachine op de zolder hebt staan. Deze waterontharder is zeer sterk en kan alles aan. Het enige waar je voor moet zorgen is dat hoeveel hars waarmee natrium wordt toegevoegd aan het water genoeg is. Dit wordt ook wel ionenwisselaarhars genoemd en is het goedje dat het calcium en de magnesium uit het water trekt en omwisselt voor natrium, een stof die geen effect heeft op het water. Dit moet je periodiek toevoegen aan de waterontharder.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button