Huis

De buitenkant van je huis schilderen: dat doe je zo!

Heeft jouw huis aan de buitenkant echt een nieuw likje verf nodig? Dan kun je daar het beste niet te lang mee wachten, vooral als je houten kozijnen hebt. Wacht je te lang, dan kan het hout namelijk gaan rotten. Je kunt een schilder laten komen om je huis aan de buitenkant te laten schilderen, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen als je een beetje handig bent. Het kost je dan wel wat meer tijd, maar het scheelt ook een hoop geld. In dit artikel geven we je een stappenplan mee voor het schilderen van de buitenkant van je huis!

Welke verf heb je nodig?

Als jij jouw huis aan de buitenkant gaat schilderen, heb je natuurlijk wel verf nodig die hier geschikt voor is. Niet iedere verf kan namelijk in de buitenlucht gebruikt worden. Deze verf heeft vaak ook een hogere UV-bestendigheid, zodat hij niet gaat verkleuren of uitdrogen in de zon. Ga je zelf je huis van buiten schilderen, dan raden we je wel aan om voor professionele verf te gaan. Die is weliswaar wat duurder, maar dit zul je ook echt wel terugzien in het resultaat en de duurzaamheid van de nieuwe verflaag. Wil je jouw kozijnen of deur afwerken met een hoogglans? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de verf Sikkens Rubol XD High Gloss. Dit is een hoogglans verf van hoge kwaliteit die bedoeld is voor buitenschilderwerk. Wil je toch liever verf die wat minder glans afgeeft? Ook dat is natuurlijk geen probleem, er zijn enorm veel soorten verf te koop. Kies in ieder geval voor een professioneel merk, zoals Sikkens verf

Wanneer schilder je de buitenkant van je huis?

Het schilderen van de buitenkant van je huis kun je het beste doen in de periode van april tot en met eind september. In deze periode zijn de weersomstandigheden het meest gunstig en is de luchtvochtigheid lager. De ideale temperatuur om buiten te schilderen ligt tussen de 10 en 20 graden. Als het te koud is, zal de verf niet goed drogen, waardoor het resultaat niet mooi zal worden. Is het juist te warm, dan zal de verf weer te snel drogen en kan het zijn dat er meteen scheuren in het schilderwerk komen. Aangezien het weer in Nederland erg wisselvallig is, heeft je buitenschilderwerk vaak veel te verduren. Daarom is het belangrijk dat je het op tijd opnieuw laat schilderen. 

De kosten van een buitenschilder

Twijfel je toch of het wel handig is om het buitenschilderwerk van je woning zelf aan te pakken? Dan kun je wellicht toch beter kiezen voor het inschakelen van een buitenschilder. De concurrentie op het gebied van buitenschilderen is hoog, waardoor je vaak zult merken dat de prijzen erg verschillen. Kies dus niet zomaar een buitenschilder uit, maar ga even goed op onderzoek uit. Zeker als je een beperkt budget hebt. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button