Health

Nieuw jaar, nieuwe voornemens

Het einde van het jaar is het ideale moment om even te reflecteren op het afgelopen jaar. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Hier rolt vanzelf een lijst uit van zaken die je wilt veranderen in 2023. In deze blog delen we de meest voorkomende goede voornemens. 

Afvallen

Alle kerst gezelligheid zorgt voor veel mensen voor dat laatste zetje om zich nu eindelijk te gaan focussen op hun afvaldoel. Een doel zonder plan is slechts een droom. Daarom is het handig om direct goede hulp in te schakelen bij het afvallen. Je kunt hiervoor een diëtiste inschakelen om samen met jou te kijken naar je doel, je lichamelijke behoefte en een eetschema. Een diëtiste weet door haar ervaring precies hoe jij het beste kan afvallen op een gezonde en verantwoorde manier.

Een bezoek aan de diëtiste wordt deels uit je basisverzekering vergoed. Dit betekent dat je naast je eigen risico geen kosten betaalt voor de eerste drie bezoekjes. Heb je toch meer zorg nodig? Dan kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten waarbij soms tot wel honderd procent van de behandeling vergoed wordt. Het kan dan wel zo zijn dat je moet kiezen uit een diëtiste die samenwerkt met jouw verzekering. 

Sporten

Meer lichaamsbeweging is een tweede, populair voornemen. De decembermaand hakt er flink in. Je reist van huis naar huis en bent vooral bezig met veel gezelligheid. Dit kan ertoe leiden dat het sporten op een lager pitje komt te staan. Daarom wordt dit in januari vaak weer als eerste opgepakt.

Hoewel beweging super belangrijk is voor je, moet je niet direct te hard van stapel lopen. Blessures liggen op de loer en voordat je het weet, zit je bij de fysiotherapeut. De kosten van de fysiotherapeut worden niet vergoed uit de basisverzekering en komen daarom geheel voor jouw eigen rekening. Het is daarom verstandig om alvast te kijken naar een speciale, aanvullende fysio zorgverzekering. Deze aanvullende zorgverzekering dekt (deels) de kosten van jouw behandelingen bij de fysiotherapeut. Zo kun je met een gerust hart je volledig storten op je nieuwe sport. 

Zingeving

In de feestmaand december ben je vaak meer vrij dan normaal. Dit geeft je ook de gelegenheid om eens goed na te denken over je huidige leven en werk. Ben je hier nog wel gelukkig? Draag je je steentje bij aan de wereld? Vragen die veel mensen zichzelf stellen zo rond de jaarwisseling. Als je dan tot de conclusie komt, dat je op dit moment niet meer gelukkig bent, is het tijd om actie te ondernemen. Wat zorgt ervoor dat je nu niet gelukkig bent? En weet je wat je wel gelukkig zou maken? Het antwoord op deze vragen bepaalt voor een groot deel je volgende stap. Zo kun je solliciteren naar een andere baan, aan de slag als zelfstandige of in gesprek gaan met een loopbaancoach om te achterhalen wat je wel wilt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button