Overig

De essentiële kunstbenodigdheden die je als creatieveling nodig hebt

Of je nu kunst maakt als beroep of als hobby, het hebben van de juiste benodigdheden is de sleutel tot het uiten van je creativiteit. Van verf en potloden tot ezels en schetsboeken, het vinden van de juiste kunstbenodigdheden kan ontmoedigend zijn. Maar met een beetje onderzoek kan je de perfecte spullen vinden die aan je behoeften voldoen. Van de basis zoals penselen en een portfolio map tot schetsboeken en canvassen, de juiste kunstbenodigdheden kunnen het verschil maken in de kwaliteit van je werk.

Schetsbenodigdheden

Voor het schetsen van je kunstwerk kan je gebruik maken van de volgende producten, met deze producten kan je groffe en gedetailleerde schetsen maken van jouw idee:

Meng Potlood – Als je graag met grafietpotloden schetst, is een meng potlood een geweldig hulpmiddel om zachte kleuren te creëren en kleuren met elkaar te mengen.

Houtskoolpotloden – Zwarte houtskool potloden zijn geweldig voor schetsen omdat ze een zeer donkere, vette lijn creëren. Als je aan een groot project werkt, zijn houtskoolpotloden misschien niet de beste optie, omdat ze rommelig kunnen zijn.

Gommen – Je hebt veel opties bij het kiezen van gommen, waaronder traditionele roze schuim gommen en gekleurde gommen.

Puntenslijpers – Een goede puntenslijper is essentieel bij het schetsen met grafietpotloden. 

Benodigdheden voor tekeningen

Bij het maken van tekeningen zijn de volgende producten erg handig:

Kleurpotloden – Kleurpotloden zijn geweldig voor gedetailleerde tekeningen en kunstwerken. Kies verschillende kleuren zodat je verschillende kleuren aan je tekeningen kan toevoegen.

Markers – Markers zijn goed voor zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn geweldig voor het maken van felle kleuren en kunstwerken. Als je aan een grootschalig project werkt en felle kleuren wilt, zijn markers perfect voor jou.

Benodigdheden om te schilderen

Voor schilders, zijn de volgende items onmisbaar:

Kwasten – Er zijn verschillende verfkwasten waaruit je kan kiezen, waaronder een filbert kwast en een ronde kwast. Je keuze hangt af van het soort schilderij dat je maakt en het effect waar je voor gaat.

Doeken – Als je graag met acryl- of aquarelverf schildert, kun je kiezen voor een doek of aquarelpapier. Doeken zijn zeer geschikt voor grootschalige projecten, terwijl aquarelpapier goed is voor kleinere projecten. 

Verf – Houd bij het kiezen van verfkleuren rekening met het onderwerp van het schilderij. Als je bijvoorbeeld een donker en onheilspellend landschap schildert, wil je felle, intense kleuren. 

Tip: neem een kijkje bij Bekking & Blitz voor al je kunst producten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button