DIY

De grootste cryptovaluta van 2021!

De twee grootste cryptovaluta zijn Bitcoin en Ethereum. Steeds meer mensen willen er wat over weten en wat mee doen. De cryptovaluta markt is weer in beweging (het gaat dus over de prijs van Bitcoins). Meer mensen kopen Bitcoin en dat lijkt de komende periode alleen maar toe te nemen. Hierbij houden de investeerders de Bitcoin koers goed in de gaten.

Wat kun je met deze valuta doen?

Als je gebruik maakt van Bitcion dan kun je direct van persoon tot persoon geld verzenden. Er is hierbij geen sprake van een derde partij (waarbij je kunt denken aan de bank). Je bent zelf in het bezit van je geld. Bij Ethereum krijgen ontwikkelaars de optie om zelf een decentrale applicatie te maken. De koersen dien je altijd goed in de gaten te houden als je er mee aan de slag wilt gaan. Ook de Ethereum koers wordt door veel mensen goed in de gaten gehouden en op het juiste moment wordt er gehandeld.

Verschillen tussen Bitcoin en Ethereum

Er zijn een aantal verschillen tussen Ethereum en Bitcoin. In het jaar 2015 is Ethereum begonnen met handelen en bij Bitcoin was dat al eerder, namelijk in 2009. Een ander verschil is dat Bitcoin een platform is om decentraal waarde uit te mogen wisselen en bij Ethereum gaat het over een platform voor decentrale applicaties. Ook de bedenkers van deze cryptovaluta zijn anders. Zo is Bitcoin bedacht door Satoshi Nakamoto (wat een pseudoniem is) en Ethereum zou bedacht zijn door Vitalik Buterin. Een laatste verschil wat we onder je aandacht willen brengen is dat er bij Ethereum geen maximaal aantal munten zijn, bij Bitcoin is dat wel zo namelijk maximaal 21 miljoen.

Wat zal de prijs bepalen bij de cryptovaluta?

Bij Bitcoin wordt de prijs met name bepaald door vraag en aanbod. Een van de belangrijkste factoren daarbij is het aanbod, het aanbod is namelijk schaars. Bij Ethereum is dat anders. Vraag en aanbod bepalen wel de prijs, maar er zijn nog meer factoren die er op van invloed zijn. Maar waar het om gaat is dat de koers voor de mensen die willen investeren van belang is, daar kunnen zij geld mee verdienen. Het is en blijft zo dat bij deze cryptovaluta vraag en aanbod belangrijk blijft, maar het lijkt er op dat steeds meer mensen zich er nou mee bezig gaan houden richting 2021.

Gerelateerde artikelen

Back to top button