Travel

De juiste camping vinden in Frankrijk: wij geven je een aantal tips!

Weet je al dat je dit jaar op vakantie wil naar Frankrijk, maar heb je nog geen flauw idee naar welke streek in Frankrijk en naar welke camping? Dat is natuurlijk ook geen keuze die je te snel en te makkelijk moet maken, je gaat er immers je hele vakantie doorbrengen. Ook als je van plan bent om Frankrijk rond te trekken, wil je uiteraard stoppen bij fijne campings die bij jou passen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor mooie streken in Frankrijk en campings die goed beoordeeld worden!

De ANWB Familie Camping van het Jaar

De ANWB kiest ieder jaar een camping uit die het verdient om uitgeroepen te worden tot Familie Camping van het Jaar. Ga je met kinderen op vakantie? Dan wil je natuurlijk een kindvriendelijke camping en is het dus de moeite waard om te kijken wat de beste familie camping van het jaar te bieden heeft. Een camping Frankrijk is namelijk niet automatisch ook een camping die geschikt is voor gezinnen. Er bestaan vandaag de dag zelfs campings waar het niet de bedoeling is dat er kinderen komen. Campings die alleen bedoeld zijn voor volwassenen. Dit betekent dat je dus nog beter moet zoeken als je met je kinderen op vakantie gaat. De familie camping van het jaar 2022, gekozen door de ANWB, is Les Coudoulets in de Ardèche. Meer weten over deze camping? Bekijk de website van de ANWB.

Kamperen in de natuur in Frankrijk

Wil je graag echt de natuur in tijdens jouw vakantie in Frankrijk? Er zijn een hoop campings te vinden die echt midden in de natuur liggen, waar je volledig tot rust kunt komen. Van grote familiecampings en kleinschalige campings tot nudistencampings. Wildkamperen is natuurlijk erg leuk, maar het is in Frankrijk helaas verboden. De vier meest populaire streken in Frankrijk voor het kamperen in de natuur zijn Provence, Côte d’Azur, Bretagne en Dordogne. Bretagne heeft het mooiste en meest afwisselende landschap, maar als je verzekerd wil zijn van mooi weer is Côte D’Azur een betere keuze. In Frankrijk is het ook goed mogelijk om een fietsvakantie af te wisselen met kamperen. Je moet immers ergens overnachten met je fiets!

Campings met stacaravans of bungalows

Lig je liever niet iedere nacht in een tent? In Frankrijk zijn ook een hoop campings te vinden met stacaravans of bungalows die je kunt huren. Als je bijvoorbeeld op fietsvakantie bent, is dit een prettige optie, aangezien je dan niet zelf een tent mee hoeft te slepen. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer van dit soort campings ontstaan, vooral door de toegenomen populariteit van glamping. Ideaal als je wil kamperen, maar niet zoveel spullen mee wil hoeven nemen op vakantie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button