Travel

De kerstmarkt die wandelaars niet willen missen

Nog even en de kerstmarkten worden weer opgebouwd. Dat nodigt dan natuurlijk ook uit om gezellig rond te struinen over een van deze markten; te kijken bij de kraampjes, te genieten van een warme versnapering of een glühwein bij een vuurkorf. Maar welke kerstmarkt is nu eigenlijk perfect voor de wandelfans onder ons? Dan stellen we je graag voor aan de Gentse Winterfeesten. 

Winterfeesten?

Gent staat beter bekend om de Gentse Feesten, een tiendaags zomerfestival met muziek, cultuur, animatie en nog veel meer. Jaren terug was de kerstmarkt van Gent nog vrij klein, echter, geïnspireerd op de Gentse Feesten is dit in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Gentse Winterfeesten. Een kerstevenement dat ieder wel wat te bieden heeft, of je nu kerstinkopen wil doen of juist wil genieten van de evenementen. Daarnaast is het bereiken van de kerstmarkten in Gent vanwege de ligging voor alle reizigers erg eenvoudig. Zo sta je met een treinreis van de NS in ongeveer drie uur in het centrum van Gent. Dit jaar zullen 130 houten kraampjes in de stad vol staan met leuke hebbedingetjes, heerlijke versnaperingen en authentieke ambachten. Zo wandel je gezellig langs de kraampjes en word je begroet door de geur van dennen, glühwein en zoete kerstkoekjes. 

Winters wandelen

Een van de opvallende punten waarmee de Gentse Winterfeesten indruk maakt is de mogelijkheid om heerlijk rond te lopen door de straten van Gent zonder van kerstmarkt naar kerstmarkt te lopen. Het gehele centrum staat vol houten kerstkraampjes; er zijn verschillende attracties, zoals een verlicht reuzenrad en een schaatsbaan te vinden. Ook zijn de straten wonderlijk versierd met dennen, kerstversiering en de mooiste lichtjes. Van het Sint-Baafsplein over het Boterplein, langs Klein Turkije tot het einde van de Korenmarkt is de omgeving volledig in een magisch kerst jasje gestoken, om zo de wandelbeleving helemaal af te maken. 

Gentse wandelingen

Naast de Gentse Winterfeesten is er in Gent zelf natuurlijk ook genoeg te zien en zijn er fantastische wandelroutes te vinden. Het Kasteel Gravensteen is tijdens de Gentse Winterfeesten feestelijk verlicht, ook is de stad zelf prachtig om te bewandelen en biedt Gent fans van cultuur een scala aan kunst in de vijf musea die zich in de stad bevinden. National Geographic plaatst Gent zelf in de top drie van authentieke historische bestemmingen van de wereld, wat goed te begrijpen is als je kijkt naar de oude binnenstad van Gent. 

Wat je plan voor de winter ook mag zijn, een winterse wandeling over deze kerstmarkten in Gent kunnen we je zeker aanraden! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button